Labdarúgás

2022.03.13. 20:41

Kapufák, kimaradt tizenegyes, egy siófoki pont a Pécs ellen

Tizenkettedik kapott gól nélküli bajnokiját játszotta a Pécs ellen a BFC Siófok, ám más pozitívumot nehéz elmondani hazai szempontból, mert egy megnyert meccset adtak döntetlenre.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: NemA

Az első félidőben Elek lőtt kapufát (11.p), a másodikban Kiss Balázs, aki egyedül vezette a labdát Helesfayra (63.p), majd Elek hagyott ki - egy Helesfayval szemben Kiss Balázs javára megítélt - büntetőt (70.p). Középre rúgta, félmagasan… A legutóbbi bajnokin, Szolnokon Hutvágner fogott meg egy tizenegyest, három ponthoz segítve együttesét, most mindez fordítva történt…

Elekre visszatérve a támadó nincs a legjobb formában, 25 bajnokin három találtnál jár, abból is egy büntetőből esett, akciógólt utoljára szeptember tizenötödikén (!) lőtt a Szolnoknak. A hazai oldalon viszont nem volt komoly védeni valója Hutvágnernek, míg Helesfay a már említett büntető mellett még egy bravúrt bemutatott Elek lövésénél (62.p).

A játékvezetést is érheti kritika, Rácz ugyanis a sárga lapja után legalább kétszer kiérdemelte volna a másodikat, egyszer amikor csúnyán rácsúszott a pécsi szabadrúgás után a labdát kiejtő Hutvárnerre (18.p), majd amikor visszarántotta a rajta átjutó Baloghot (47.p). Érdekes felfogásban vezette a találkozót Kovács J. Zoltán, hisz a harminckilenc szabálytalanságból mindössze egy ért sárgát!

A kilencven perc alatt egyértelműen a balatoniak akarata érvényesült, akik nagyon nehéz helyzetben voltak, hisz Deutsch eltiltott volt, Krausz sérülés miatt hiányzott, a legutóbbi három bajnokin gólt, gólpasszt jegyző Kerezsi pedig valamiért, nem Siófokon, hanem a Honvéd harmadosztályú lépett pályára a Mohács ellen, így debütálhatott, de Balogh és Nikházi és Eördög sem volt teljesen egészséges, így került előtérbe a bal oldali védő posztján Benczenleitner játéka, aki jól megoldotta feladatát. A sok probléma és hogy ez volt a harmadik bajnoki egy hét alatt nem látszott az együttes teljesítményén, egyértelműen a Pécs fölé nőttek, csak a gól hiányzott a játékukból.

 

BFC Siófok – Pécsi MFC 0–0
Siófok, Városi Stadion, 400 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Aradi J., Vörös D.)
Siófok: Hutvágner – Polényi, Jagodics B., Varga B., Benczenleitner – Szakály A. (Eördögh, 68.), Varjas Z. – Balogh B., Medgyesi (Kiss B., 57.), Horváth P. (Nikházi, 68.) – Elek B. Vezetőedző: Domján Attila.
Pécs: Helesfay – Króner, Sági, Rácz L., Dávid Z. – Grabant (Marques-Airosa, a szünetben), Nikitscher, Futó, Hegedűs M. (Károly B., 70.) – Adamcsek (Bíró B., a szünetben), Geiger (Hursán, a szünetben). Vezetőedző: Vas László.

Mestermérleg:

Vass László (PMFC); - Mai találkozót jobban tudnám hasonlítani egy roncsderbihez, a mi részünkről tompán, enerváltan, sok technikai hibával játszottunk. Ennek a pontnak nagyon nagy értéke számunkra, a szívünk, fejünk a helyén volt. Bízom benne, hogy kipihenik magukat a srácok és jövő héttől jobb teljesítményre leszünk képesek.

Domján Attila (BFC Siófok): - A meccs végén azt mondom, nem vagyok elégedett! Az első félidő küzdelmes volt, kiölte egymást a két csapat, nem nagyon alakult ki folyamatos játék, a másodikban egyértelműen fölé kerekedtünk a Pécsnek, kapufát lőttünk, büntetőt is hagytunk ki, úgy gondolom megérdemelten nyertünk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában