Uszonyos- és Búvárúszás

2022.04.12. 10:45

Kétszázan ugrottak vízbe

Az ország legjobb uszonyos- és búvárúszói mellett ukrán sportolók is megmérették magukat a tizenegyedik 1.MCM-Diamant Kupán, a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában.

Klein Péter

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az ország legjobb uszonyos- és búvárúszói versengtek egymással szombaton a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában, amely ezúttal XI. 1.MCM-Diamant Kupának adott méltó otthont. A rangos viadalon a házigazda és rendező 1.MCM-Diamant Adorján SE versenyzői igencsak kitettek magukért, hiszen több tucat érmet tartottak otthon. 
– Nem helyezésekben gondolkodtunk, csak annyit vártunk el a válogatott, illetve a válogatotthoz közel álló versenyzőinktől, hogy szintidőt teljesítsenek a nyári világversenyekre – fogalmazott id. Kovács László, a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE mesteredzője. 
A tizennégy klub közel kétszáz versenyzőjét felvonultató rangos viadal egy megemlékezéssel vette kezdetét, ugyanis a közelmúltban elhunyt Mede Márton, kiváló búvárúszó. 
– Az egész magyar mezőny képviseltette magát a versenyen, kivéve az Amphora Búvár Klub, hiszen az egyik sportolójuk egy barlangkatasztrófa során életét vesztette – tette hozzá id. Kovács László, aki még elmondta, hogy a magyar úszok mellett a hazánkban készülő ukrán versenyzők is rajthoz álltak a viadalon. 
– Két számban versenyeztem: 100 méter felszíni úszáson a célom a jó időeredmény, illetve az volt, hogy bemelegítsek az 1500 méterre, amelyen szeretném majd kvalifikálni magam a felnőtt világbajnokságra – mondta Semostyán Róbert, a Kaposvári 1.MCM-Diamant Adorján SE úszója. A sportoló nemrég tért haza az olaszországi Lignano városából, ahol a Víz Alatti Tevékenységek Világszövetsége (CMAS) és a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) első közös egyetemi világkupaversenyén vett részt és 800 méter felszíni úszáson bronzérmet szerzett a Pécsi Tudományegyetem indulójaként. 
– Nagyon jó verseny volt, igazából az volt a célom, hogy dobogóra állhassak és magas szinten is képviselhessem az egyetememet, ez sikerült is – mondta Semostyán Róbert, aki így jellemezte a bronzérmet érő úszását: – 400 méterig egy kicsit megbújtam a mezőnyben, majd sikerült odaérnem a dobogó harmadik fokára. Az időnek és az éremnek is örültem. 
A magyar csapattal a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kaposvári campusán tanuló Hamlin Matthew is elutazott, azonban neki egy kisebb sérülés miatt végül ki kellett hagyni a versenyt, amelyre a kaposvári Kovács Zsófia, a CMAS uszonyosúszó szakbizottságának tagja is elkísérte a versenyzőket. 
Az 1.MCM-Diamant Kupán a rendező Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE sportolói összesen negyvenkét érmet szereztek kilenc arany, huszonkét ezüst, és tizenegy bronz leosztásban. A Kaposvári Úszó SE sportolói is kitettek magukért, hiszen hét arany- egy ezüst, s ugyancsak egy bronzérmet gyűjtöttek a kupán. A somogyi sportolók részletes eredményei a sonline.hu oldalon olvashatók. 
 


Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában