Röplabda

2022.04.19. 20:54

Nem lesz ott a döntőben a Diamant

Kedden látta vendégül a Swietelsky-Békéscsaba az 1. MCM-Diamant KNRC együttesét a női röplabda Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén. Mint később kiderült, a párharc utolsó találkozóján.

Trancsik Zsanett

Húsvéthétfő után csapott össze újra Békéscsabán a Swietelsky-Békéscsaba és az 1. MCM-Diamant. Utóbbi lendületesen kezdett, nagy küzdeni akarás látszott rajtuk, viszont a csabaiak minél előbb le szerették volna zárni a párharcot. Az első szett eleje még kiélezettnek volt mondható, ám a hazaiak hamar összeszedték magukat is hozták a már megszokott formájukat, a hosszú labdamenetek lezárásának is ismét ők örülhettek. Három szettlabdát tudtak hárítani a vendégek, ám a szoros kezdés után senki sem gondolta volna, hogy végül ennyire elfogy a lendületük.

Az első szünet után ismét magabiztosan lépett vissza pályára a Diamant, hogy emlékeztessék ellenfelüket: nem lesz olyan könnyű lezárni a találkozót. Ám a játékukból az agresszivitás még mindig hiányzott, viszont a hibák előtörtek, sokszor találkozott a labdájuk a hálóval. Aztán nem várt fordulat történt, 16–11-ről egészen 24–23-ig meneteltek, de az egyenlítés nem sikerült, pedig nem sokon múlt.

A harmadik, – s mint kiderült utolsó – felvonás elég egyoldalú volt a BRSE szemszögéből, tíz pontot szerzett zsinórban az egylet. A somogyiak elvesztették a tüzet és hullámvölgybe kerültek, szinte semmi sem jött össze nekik. A viharsarkiak pedig 23–5-ig húztak el, de vigaszként négy egységet gyűjtött még a Diamant, ám egy elrontott vendég nyitással tizenöt szettlabdához jutott a Békéscsaba. Egyet tudtak hárítani a vendégek, de végül egy csabai blokkal dőlt el, hogy a Swietelsky lesz ott az Extraliga döntőjében.

Így a kaposváriak a bronzéremért játszhatnak majd a Szent Benedek RA együttesével.

Swietelsky-Békéscsaba–1. MCM-Diamant KNRC 3–0 (–18, –23, –10)
Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 950 néző. Vezette: Árpás, Halász.

Swietelsky-Békéscsaba: Klisura (9), Pekárik (15), Drpa (13), Glemboczki (7), Bodnár (7), Kornienko (2). Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári (-), Bagyinka (-). Vezetőedző: Tóth Gábor.

1. MCM-Diamant: Wirth (2), Bashnakova (9), Szedmák (6), Lemmens (11), Grbac (2), Matic (7). Csere: Szpin (liberó), Hegyi (-), Budai (2). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában