Kerékpár

2022.05.01. 16:13

Már csak egy hét és indul a Giro d'Italia

Már csak egy hét van hátra a Giro d'Italia harmadik szakaszának kaposvári rajtjáig. Így a Kaposvári Kerékpáros Klub a várossal és a Giro szervezőkkel közösen ismét egy jó hangulatú esemény szervezésével szerettek volna lehetőséget biztosítani, hogy minél több kerékpáros átélhesse az igazi Giro élményt.

Trancsik Zsanett

Az anyák napi vasárnap elsősorban az országúti kerékpárosoké volt a város. Olyan körülmények között tekerték le az ötvenöt kilométeres távot, mint ahogy azt a nagy versenyzők is teszik, körülbelül két óra alatt egy rövid megállással.

Azokat a kerékpározás iránt érdeklődőket várták az ország bármely részéről, akik nagyobb bolyban képesek biztonságosan tekerni harminc-harminckét kilométer per órás sebességgel és szerették volna átélni egy futam hangulatát.

A nap ismételten nem verseny volt, ám nem is egy túra, a cél az volt, hogy együtt, biztonságban és jó kedvvel tekerjenek egyet a mozogni vágyók.

Az eseményen tiszteletét tette Stephen Roche is, az 1987-es Giro d'Italia győztes, aki ezenkívül megnyerte a Tour de France-ot és a világbajnokságot. A hatvankét éves kerékpáros legenda is letekerte az ötvenöt kilométeres távot.

A mezőny Nagybajomig tekert és ott tartottak egy tíz-tizenöt másodperces megállót és onnan fordultak vissza Kaposvárra. A résztvevők a beérkezés után Giro ajándékokkal lettek gazdagabbak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában