Labdarúgás

2022.07.04. 15:10

Paksi fiatalok Siófokon

Alakul a BFC Siófok kerete; Pataki, Girsik és Nagy-Kolozsvári után Debreceni Ákos és Nyári Patrik, illetve Winter Dániel is a balatoniaknál folytatja, akik szerdán a III. Kerület otthonában, szombaton pedig Dunaújvárosban lépnek pályára.

Keszthelyi Zoltán

Lassan szinte rá sem ismerni a másodosztályt ötödikként záró BFC Siófokra, melynek alapemberei közül a kölcsönjátékosok – Horváth Milán, Eördögh, Lorentz – mellett, Jagodics és Kiss Balázs után – hiába közölte a megállapodást a hosszabbításról a klub honlapja – Deutsch is távozott, miként a huszonegy bajnokin védő Szmola kapus is! Az utóbbi pótlásra érkezett a tizenkilenc éves Winter Békéscsabáról, aki a legutóbbi bajnokságban tizenötször védte a lilák kapuját, többek közt a balatoniak ellen hárommal megnyert hazain (4-1). 

A Paksról kölcsönben érkező Nyári, Debreceni duó szerepelt az élvonalban, előbbi hétszer, utóbbi egyszer. A huszonegy éves, belső középpályás Nyári a legutóbbi szezont a MOL Fehérvár harmadosztályú együttesében kezdte, majd tavasszal már a III. kerület játékosaként kilenc másodosztályú találkozón 275 percet játszott. A bal oldali védőként bevethető, tizenkilenc éves Debreceni hasonló utat járt be, aki viszont Szegedre került tavaszra, ahol hét bajnokin 155 perc jutott neki. Remélhetőleg Siófokon igazolni tudják, hogy ennél többre képesek.

A somogyiak a hétvégén kiütéses vereséget szenvedtek Kozármislenytől Pécsen (1-6) egy értelmetlen időpontban, délben kezdődő bajnokin. Háromszor harminc percet játszottak a tűző napon, melynek már első harminc percében, döntetlennél kiállították Polényit. Nem csak a kezdési időpont megmagyarázhatatlan, hanem az is, hogy a játékvezető miért nem cserével küldte le, mert így végképp elvesztette gyakorló jellegét a találkozó ebben a hatalmas hőségben. A balatoniak szerdán a III. kerület otthonában lépnek pályára, ahol tovább fog „kísérletezni” Domján Attila vezetőedző, akinek edzésein ott van többek közt Vágó Gábor, a Videoton 20 éves védője, illetve a bal lábas, 26 éves Simon Márk, aki Tiszakécskén játszott. A hétvégén Dunaújvárosban azonban már egy komplett(ebb) BFC Siófokot lehet majd látni a tréner ígérete szerint.

Címkék#BFC Siófok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában