Dőlnek a bábuk

2022.07.27. 11:52

Világbajnokokkal célozzák meg az élvonal dobogóját

A dobogó harmadik fokát célozza meg a férfiteke szuperligában az alaposan megerősített Investment Közutasok Kaposvári TK együttese.

Molnár Gábor

Nagy tervekkel vág neki az előttünk álló szezonnak az Investment Közutasok Kaposvári TK szuperligában szereplő férfitekecsapata. Kovács Gábor (négyszeres világbajnok), Botházy Péter (kétszeres vb-győztes), Brancsek János (kétszeres világkupa-győztes, vb ezüst- és bronz­érmes) és a májusi ifjúsági vb legjobb magyar játékosa, Juhász Bence is a somogyi megyeszékhelyen folytatja pályafutását.

– Az edzéseket július 12-én kezdtük el, de ez még csak könnyített munka, hiszen valaki még nyaral vagy el fog utazni – nyilatkozta Horváth László, az  Investment Közutasok Kaposvári TK vezetőedzője. – Nem szoktunk ilyen korán golyót ragadni, de mivel változtak a célok, s lesz egy-két játékosnál még szünet, ezért úgy döntöttünk, hamarabb indítjuk el a felkészülést. Július végétől, augusztus elejétől kezdődik majd a komolyabb munka, heti három gyakorlással, de természetesen, akinek van még plusz edzésigénye, az ajtó mindig nyitva áll.

Több tornával is hangol a 2022/2023-as idényre a csapat, s az egyesület két együttest indít a bajnokságokban, egyet az élvonalban, egyet pedig a másodosztályban.

– Az első olyan megméretés, mely már erőfelmérő lesz, az az augusztus tizenharmadikai hétvégén lesz – tette hozzá Horváth László. – Úgy terveztük, hogy az első számú csapatunk Szegeden lép pályára, míg az NB II.-esek Pápán lesznek érdekeltek. Majd következik egy székesfehérvári túra, ahová a teljes keret elutazik, augusztus végén pedig ismét megrendezzük az Investment-kupát.

A keret már kialakult, az új játékosok bemutatásánál elhangzott, a dobogóra várják az együttest.

– A szponzor már elmondta az elvárásait, az alá nem lehet menni – mondta nevetve Horváth László. – De úgy gondolom, amilyen tekézők érkeztek, válogatottak, világbajnokok, reális lehet a dobogó harmadik foka. Ám nem lesz ez könnyű, hiszen sokan pályáznak az első háromba, de éppen a minap olvastam, hogy a szegediek azt nyilatkozták, hogy a kaposváriak éremért fognak küzdeni. Ha egy ilyen jó csapat vezetője is így számol velünk, akkor mi sem mondhatunk mást...

– A pálya fantasztikus, élmény rajta játszani, de még nem szoktam meg teljesen, ahhoz még sok időnek el kell telnie, ám abban reménykedek, hogy minél előbb sikerül – fogalmazott a négyszeres világbajnok Kovács Gábor, aki a somogyi együttes szakmai munkáját is segíti. – Én ajánlottam fel az egyesület vezetésének, ha szeretnék, akkor a tapasztalatomat kihasználva szívesen besegítek az edzésekbe is. Nagyon sok csapatnál megfordultam már, játszottam Ausztriában és Olaszországban is, valamint a válogatottal, illetve a klubcsapataimmal is sok nemzetközi találkozót játszottam, s ezért gondoltam úgy, felajánlom ezt a lehetőséget.

– A mértékletesség embere vagyok, ha a dobogó harmadik fokát megcsípjük, akkor több, mint elégedett leszek – tette hozzá a célokról szólva a négyszeres világbajnok. – Az utóbbi időben az én játékom is elindult felfelé, ugyanis volt egy sérülésem, melyből most tértem vissza és egyre biztatóbb a formám, ahogy az eredményeim is. Ezért is mertem belevágni a kaposvári kalandba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában