Horgászat

2022.08.24. 17:02

Megdőlt a balatoni pontyrekord

A nagyszerű tükröst 90 centiméteres hosszall és 101 centiméteres kerülettel, valamint pontosan 32,88 kilogrammos tömeggel mérlegelték a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei, 2022. augusztus 24-én hajnalban.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

 A szerencsés horgász, Varga Valter István elmondta, hogy 1 darab 16 milliméteres pop up bojlit használt és közel 10 percig tartott a fenevad kifárasztása. A halat fogó horgász elmondása szerint még soha nem tartott a kezében hasonló méretű pontyot, így a hal biztonsága érdekében nem kívánta azt megtartani fotózás céljából és a visszaengedését sem vállalta. Ezért végül két rutinos helyi horgász segítségével nyerte vissza Bütykös a szabadságát a magyar tengerben.

Fotós: balatonihal.hu

 Igen Bütykös, mert a halőr munkatársai már ismerték ezt a szép kifejlett példányt. Korábban május elsején tette tiszteletét egy horgász elött, bár akkor még 1 kilóval könnyebb volt. 

A visszaengedésről készült videót itt tudjátok megtekinteni:

 

A legnagyobb hal Siófokhoz kötődött

Ahogy azt a likeBalaton.hu megírta, a most megdőlt pontyrekordot 2022. április 24-én állították be az International Balaton Carp Cup (IBCC) versenyén. A magyar VMFISHING csapata Siófokon, az Aranyparton, a Csúszda utcánál akasztotta horogra a hatalmas, 32,375 kg-os tőpontyot.

 

Istvánnak gratulálunk a fogáshoz, a segítőknek pedig köszönjük a közreműködést!

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában