Futás

2022.10.23. 13:20

Eláztak a rókaűzők a kaposvári szakaszon

Az idén a huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a Rókaűzők Váltófutóversenyt. Ez egy sporttalálkozó a futás és a csapatösszetartás jegyében, illetve ekkor bonyolítják le a MEFOB és oktatói MEFOB országúti váltó bajnokságának futamát. Valamint sportkapcsolatot építenek Kaposvár és Pécs között.

Trancsik Zsanett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A versenyzők 9 órakor rajtoltak el Pécsről, majd a Mecseken és a Zselicen át, Orfű, Abaliget, Hetvehely, Becsali, Nagymáté, Tormás, Baranyaszentgyörgy, Baranyajenő, Gödre, Szentbalázs, Sántos érintésével jutottak el az utolsó, kaposvári futamra. A táv egy dupla maratonnak felelt meg, amelyet tizenkét különböző szakaszra osztottak. A tizenkét résztvevős csapatoknál minden futó egy szakaszt teljesített, fiú csak fiúszakaszt futhatott, de a lányok indulhattak fiúszakaszon is. A négy személyes gárdáknál az első három futónak 3-3 szakaszt kellett egyben futnia, a negyediknek kettőt kellett egyben, az utolsó szakaszt pedig a tagok közül bárki teljesíthette.

 

– A rókaűzők szép időben kezdődött, de csúnya időjárásban végződött – viccelődött Péter Attila, a verseny főszervezője. – Szerencsére a pandémia előtti létszámközeli nevezések érkeztek. Tavaly huszonöt, idén pedig negyven csapat versenyzett. Külön nagy büszkeség számunkra, hogy az Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban viszont eddig még soha nem látott nevező, pontosan tizennégy gárda küzdött meg egymással, külön a hallgatók és az oktatók. Nagyon színvonalas volt a viadal, nagyon jó futók jöttek el, több sportág magyar válogatottja is tiszteletét tette. Minden kategóriában volt nevező csapat, úgyhogy minden kategóriában tudtunk eredményt hirdetni a középiskolától kezdve a nyílt kategóriáig. Van egy olyan kategóriánk is, ahol a legjobb futó versenyeztek, négy személynek kellett teljesítenie a Pécs és Kaposvár közötti 84 kilométeres távot, ez fejenként egy félmaratoni távot jelentett átlagban. A többi együttesben tizenkét futó volt, nyolc fiú és négy lány, a lányok a könnyebb szakaszokat futották, míg a fiúk a nehezebbeket. Magát a futamot szerencsére nem mosta el az eső, hiszen csak az utolsó rajtkor kezdett el esni, ami 16 órakor kezdődött a kaposvári Kossuth téren. Úgyhogy csak ez a szakasz versenyzői áztak el, a többiek szép időben futhattak végig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában