Dzsúdó

2022.10.09. 14:34

Máté Márton a diákolimpia után a bajnokságon is győzött

Fenyő Gábor

dzsúdó Igencsak mozgalmas napokon vannak túl a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola dzsúdósai. A szomszédos Tolna megyében, Pakson három rangos versenyt is rendeztek: a diák „C” (10 évesek) Magyar Kupájának, a diák „A” és diák „B” (12, illetve 11 évesek) országos bajnokságának, valamint serdülő és ifjúsági országos rangsorversenynek is az ASE-sportcsarnoka adott otthont. 
– Mindegyik versenyen jutott (arany)érem a reménységeinknek – mondta Böröcz Zsolt, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola dzsúdó szakosztályának a vezetője. – A diák „C” Magyar Kupán Máté Albert és Kovács Dominik állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, míg Horváth Levente bronz­érmet szerzett. Az összesített csapatversenyben 86 klub közül a második legeredményesebb egyesületnek járó serleget vihettük haza. A diák „A” és diák „B” országos bajnokságon a 32 kg-os Máté Márton a diákolimpiai bajnoki címe mellé most Pakson az ob-aranyat is begyűjtötte mellé, míg Kreka Gergely ezüstöt, Pelt­zer Áron és Máté-Márton Mirkó pedig bronzot szerzett. A serdülő és ifjúságiak számára rendezett országos rangsorversenyen Szabó Cseperke és Kliment Zalán első, Szvitán Botond második, míg Lakosi Olivér és Horváth Ákos harmadik lett. 
A Kasi eredményei 
Diák „C” Magyar Kupa 
Aranyérmesek: Máté Albert és Kovács Dominik. Bronzérmes: Horváth Levente. Máté Viola a negyedik lett. 
Diák „A” és diák „B” 
országos bajnokság 
Aranyérmes: Máté Márton. Ezüstérmes: Kreka Gergely. Bronzérmesek: Peltzer Áron és Máté-Márton Mirkó. Kardos Domokos és Borsos Péter az ötödik, míg Bubori Sára a hetedik lett. 
Sedülő és ifjúsági 
országos rangsorverseny 
Aranyérmesek: Szabó Cseperke és Kliment Zalán. Ezüst­érmes: Szvitán Botond. Bronz­érmesek: Lakosi Olivér és Horváth Ákos. Schneider Sára, Gombor Alexandra és Szücs Mihály az ötödik lett. 
Fenyő Gábor 
 

A kaposvári 32 kg-os Máté Márton a dobogó tetején 
Fotó: MW

Címkék#dzsúdó
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában