Kézilabda

2022.10.27. 14:23

Négy utánpótláskorú SKC-játékos kapott válogatott meghívót

Legutóbb Wutschi Verona, most pedig Baranyi Dorottya, Lánczky Boglárka, Grebenár Réka és Bozsodi Eszter is kapott válogatott meghívót és lehetőséget a bizonyításra.

MW

Bozsodi Eszter már legutóbb is ott lehetett a serdülő válogatott keretének szűkítését megcélzó összetartáson, Penszki Gergely pedig ezúttal is bizalmat szavazott a Siófok KC utánpótlásának fiatal irányítójának.

– Ez egy fontos mérföldkő a pályafutásomat tekintve, amely azt mutatja, hogy jó úton haladok – mondta Bozsodi Eszter a Siófok KC oldalán. – Mindez sokat jelent a számomra és maximalizmusra ösztökél. Sokat köszönhetek az edzőimnek és jól érzem magam a Siófok KC csapatánál. Bízom benne, hogy a fejlődésem töretlen lesz, ezért dolgozom minden edzésen és mérkőzésen. Szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból.

A héten az ifjúsági válogatott balatonboglári edzőtáborán vehet részt pályafutása során először, az irányító Baranyi Dorottya, a beálló Lánczky Boglárka és a kapus Grebenár Réka. Bohus Beáta együttese pénteken és szombaton a román nemzeti csapattal mérkőzik meg. A fiatal tehetségek ezeken a felkészülési mérkőzéseken debütálhatnak címeres mezben.

– Megtisztelő, hogy behívtak a válogatottba, ahol most megmutathatom, hogy az évek során mit tanultam és mennyit fejlődtem – fogalmazott Baranyi Dorottya. – Az SKC-nál sok edző járult hozzá a fejlődésemhez és remélem, hogy ez a folytatásban is így lesz. Az összetartás minden pillanatát élvezem, mindenki segítőkész és kedves.

– Lassan tíz éve kézilabdázom Siófokon, ahol remek szakemberekkel, jó közösségben dolgozhatok nap, mint nap – emelte ki Lánczky Boglárka. – A válogatott meghívót nagy esélyként élem meg, amely nagyban hozzájárulhat a jövőm kialakításában és a saját utam kitaposásában. Megtisztelő, hogy itt lehetek és fejlődni szeretnék.

– Boldog vagyok, hogy itt lehetek és bízom benne, a folytatásban sokszor ölthetem majd magamra a címeres mezt – hangsúlyozta Grebenár Réka. – Azért jöttem Siófokra, hogy fejlődjek és közelebb kerüljek a kitűzött céljaimhoz. Ez egy új lépcsőfok, egy remek visszaigazolás. Itt azonban nem torpanhatok meg, a folytatásban is keményen kell dolgoznom, hogy hasonló és megtisztelő lehetőséget érjek el. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik nélkül nem juthattam volna el idáig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában