Quad sport

2023.04.08. 17:34

A horvát quados mezőnyt is helyére rakta – maga mögé - Mohácsi Zsófi

Mohácsi Zsófia, a horvátországi Gornja Petrička legendás motocross pályáján, quad-cross stílusban indult a hétvégén, és sikerült korosztályában elhozni az aranyérmet.

Barkóczy László

A még mindig csak 14 éves sportoló, a 2023-as horvát quadcross versenysorozatának első állomásán horvát, szlovén, bolgár, szerb és magyar versenyzőket utasított maga mögé. A horvát verseny előtti héten megszerzett magyar bajnoki aranyérem után, újra rajthoz állt a nemzetközi mezőnyben is.

 

– Sajnos még mindig csak a tartalék quadommal utazhattam Horvátországba – mondta el kérdésünkre Mohácsi Zsófia. – Az időjárás sem volt kegyes, az eső nagyon eláztatta a pályát, hatalmas sár volt már az oda vezető úton is. A mezőny legfiatalabb quadosa voltam. A versenyen vegyesen indultak crossmotorosok és quadosok is, összesen 109 versenyző sorakozott fel, több futamban és korosztályban. A quad cross szabályzata alapján szabad edzést, időmérő futamok és kétszer 15 perc + 2 körös verseny táv követte. Itt a gépek ereje mellett nagyobb hangsúly van a fizikai és szellemi felkészültségen. A cross versenyen 6 magyar társammal képviseltük Magyarországot. A verseny nagyon színvonalas volt, igazi profi pálya és profi rendezés volt. A saját tempómban tudtam versenyezni, aminek nagyon örültem. A második futamra késő délután került sor. 

 

A rajtból jó ütemben tudtam eljönni, figyeltem, hogy a nagyobb géposztály csatáiba ne keveredjek bele. Hatalmas borulások voltak előttem, sikeresen kikerülve megláttam a kockás zászlót, a futam végén. Eddigi pályafutásom legfárasztóbb versenye volt. Nagyon büszke voltam magamra a versenyen való jó helytállásom miatt. Korosztályomban arany minősítést kaptam. Eddig a nagy nehézségek ellenére két arannyal büszkélkedem az idei versenyszezonban.

Mohácsi Zsófia rövid pihenő után áprilisban, a németországi Ludwiglustban áll rajthoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában