RG

2023.05.23. 13:00

Az összes kaposvári lány dobogóra állhatott

A gyermek- és a serdülőkorosztály versenyeivel Törökbálinton folytatódtak a ritmikus gimnasztika magyar bajnokság elődöntői.

Molnár Gábor
Szvitán Zorka négy aranyérmet nyert

A legjobb vidéki egyesületek között a kaposvári LSC Ritmikus Gimnasztika SE 17 versenyzővel képviselte magát, s az összes sportolójuk bejutott az országos döntőbe, sőt valamennyien dobogón állhattak. Az LSC-s lányok összesen tíz arany-, hat ezüst- és nyolc bronzérmet nyertek.
Serdülő I .osztályban Vlasics Zorka az idén már négy szerrel lépett szőnyegre, szabaddal és karikával ezüstérem került a nyakába, míg labdával, buzogánnyal és összetettben bronzérmes lett. VSK-2 kategóriában teljes LSC-s győzelem született mind serdülő, mind gyermek korosztályban. Két csapatarany-, s egy ezüst mellett nyolc egyéni arany, hat ezüst és nyolc bronz került Kaposvárra. A Filótás Fanni, Hernádi Csenge, Keszthelyi Boróka, Molnár Alíz, Németh Maja, Szvitán Zorka összeállítású csapat lett a vidékbajnok. Szvitán Zorka a 2010-ben születettek közt mindent megnyert, szabaddal, labdával és összetettben is aranyérmes lett. Ugyanitt Keszthelyi Boróka két bronzérmet nyert, összetettben és labdával, Németh Maja a negyedik helyen zárt.
 

 


A 2011-esek közt Molnár Alíz szabaddal és összetettben vidékbajnok lett, labdával ezüstöt érdemelt ki. Filótás Fanni labdával és összetettben a dobogó harmadik fokára állhatott, míg Hernádi Csenge összetettben a 7. helyen végzett. A gyermek korcsoportban az LSC két csapata végzett az első és második helyen. A bajnok csapat tagjai Bene Laura, Bödő Zora, Geszti Kíra, Pék Csenge és Szabó Nadin volt. Az ezüstérmes csapatot Csernák Flóra, Hirt Petra, Iberpaker Kata, Mannász Maja és Ütő Izabella alkotta.
 Az egyéni verseny teljes LSC -s sikert hozott. A 2012-esek mezőnyében Hirt Petra, Geszti Kíra és Iberpaker Kata dobogósok lettek, a 2013-ban születettek között Szabó Nadin nyert, Ütő Izabella a negyedik, Bene Laura a nyolcadik helyen zárt. A 2014-ben születettek versenyében Bödő Zora bajnoki címet hozott haza, Mannász Maja az ezüstérmet nyert, Pék Csenge élete első versenyén a negyedik pozíciót szerezte meg.
A lányokat Balogh Orsolya, Oláh Dóra, Boros Ninetta és Kutnyák Nikolett készítette fel.

 

Címkék#lsc rg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában