Sonline.hu videó

2023.05.24. 20:29

Újoncot avattak és győztek a kosarasok a szezon utolsó bajnokiján

Győzelemmel búcsúzott el a szezontól és a szurkolóitól hazai pályán a Kometa Kaposvári KK, mely a Paksot győzte le a férfikosárlabda NB I./A alsóházi rájátszásának utolsó fordulójában.

Molnár Gábor

Fotó: Lang Róbert

Az utolsó fordulójához érkezett a férfikosárlabda NB I./A 2022/2023-as szezonja, az utóbbi mérkőzéseken már – Michael Hughes és Tomislav Gabric mellett – a fiatalok jutottak főszerephez a Kometa Kaposvári KK-ban, s éltek is a lehetőséggel. Hiszen bár kikapott a csapat, de kiváló teljesítményt nyújtottak, s bebizonyították, lehet rájuk számítani. A Paks ellen ismét a keretbe került Yake Matthew és Fehérvári Csegő, utóbbi már átesett a bemutatkozáson, miután Szegeden pályára lépett.
A mérkőzésnek külön pikantériát adott, hogy napra pontosan 22 esztendővel ezelőtt nyerte meg történetének első bajnoki mérkőzését a Kaposvári Kosárlabda Klub, s pont az ASE ellen. Az akkori együttesnek Szőke Balázs és Filipovics Gordan oszlopos tagja volt, s már akkor is Horváth Tamás volt a gyúró.
 

Michael Hughes kiváló teljesítményt nyújtott az utolsó bajnokin
Michael Hughes kiváló teljesítményt nyújtott az utolsó bajnokin
Fotó: Lang Róbert


Nagy elánnal kezdték a találkozót a hazaiak, főleg Tomislav Gabric volt elemében, de Paár Márk is egy szép triplával jelentkezett be. Halmai Dániel a szálkából vágott be egy hármast, majd gyönyörű gólpasszal szolgálta ki Bogdán Benedeket. A csereként pályára lépett Szőke Bálint egy támadólepattanót pöcizett vissza, s ezzel hét ponttal nyerte az első negyedet a házigazda. A folytatásban már jobban odafigyelt a védekezésére Csirke Ferenc alakulata és előbb ledolgozta a hátrányát, Edwin ziccerével pedig átvette a vezetést. Mindkét mester sokat cserélt, ezért, ahogy várható volt, nagy szerepet kaptak a fiatalok. Az etap utolsó támadását a somogyiak vezethették, s Puska Bence kintije után 41–43 állt az eredményjelzőn.
A második félidőt Hughes zsákolása és Paár duplája vezette fel. Nagy csata zajlott a pályán, a felek felváltva vezettek, a Kometa együttesében Hughes tarthatatlan volt, a túl oldalon Edwin tolta a csapata szekerét. Puska Bence ellen ítéltek sportszerűtlen hibát a játékvezetők, de csak egy pont született az akcióból. Az ellentámadósból Krnjajski vert be egy trojkát, s ezzel két egységgel tartottak előrébb a hazaiak a záróetap előtt. Melynek elejét alaposan megnyomták a kaposváriak, s Krnjajski vezérletével nyolc ponttal elléptek. Hughes egy hatalmas zsákolással ugrasztotta talpra a szurkolókat, Krnjajski gyönyörű ziccerével pedig már tíz volt közte. A lelkes, hazai nézők nagyon hálásak voltak minden egyes pontért, a nagy küzdésért és az akaratért, végig buzdították a kedvenceiket, akik végül magabiztos győzelemmel hálálták meg az egész éves bizalmukat és segítséget, mely a lelátóról érkezett.


A mérkőzés krónikájához tartozott, hogy Halmai Dánielt le kellett cserélni, mert ujjsérülést szenvedett, valamint Yake Matthew személyében ismét újoncot avatott a Kometa Kaposvári KK.
Kometa Kaposvári KK–Atomerőmű SE 85–70 (29–16, 15–24, 23–19, 21–8)
Kaposvári Városi Sportcsarnok, 350 néző. V.: Benczur Tamás, Praksch Péter Árpád, Varga-Záray Katalin.
Kometa Kaposvári KK: Krnjajski (19/3), Paár M. (11/3), Puska B. (3/3), Gabric (18/9), Hughes (22). Csere: Halmai D. (3/3), Bogdán B. (7/3), Szőke Bálint (2), Antalics D. (-), Yake (-), Fehérvári Cs. (-). Vezetőedző: Szőke Balázs, edző: Filipovics Gordan.
Atomerőmű SE: Edwin (18/3), Pajor (11/3), Buckingham (14/3), Gulyás (8/6), Taiwo (6). Csere: Frank (3/3), Kékesi (-), Csizmadia (8), Karosi (-), Pavlík (2), Géringer (-). Vezetőedző: Csirke Ferenc, edző: Szentendrei Áron.
A mérkőzés alakulása. 2. perc: 8–2, 4. perc: 15–5, 6. perc: 17–9, 10. perc: 26–19, 12. perc: 26–22, 14. perc: 29–29, 17. perc: 33–33, 20. perc: 41–43, 22. perc: 43–43, 24. perc: 50–49, 28. perc: 57–58, 30. perc: 64–62, 34. perc: 72–64, 36. perc: 76–66, 38. perc: 83–68.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában