Fitnesz

2023.06.20. 15:38

A legmagasabb szinten képviselték a kaposvári színeket

Teljesítették a tőlük elvárt szintet a kaposvári Bakó-Sas Fitnesz SE versenyzői a szerbiai gyermek fitnesz világbajnokságon, hiszen Sovák Réka és Tóth Anilla Netti is kihozta magából a legjobbat.

Klein Péter

A magyar válogatott harminc versenyzőt indított a cacaki világbajnokságon, köztük két kaposvári tehetséget, Tóth Anilla Nettit és Sovák Rékát. A Bakó-Sas Fitnesz SE növendékei egyaránt a tizenkét éves korosztályban álltak színpadra, hogy lenyűgözzék a zsűrit. A kétfordulós világbajnokságon Sovák Réka összesítésben a tizedik, míg a Tóth Anilla Netti a tizenhatodik helyet szerezte meg. Ezzel az előzetes elvárásokat mind a két kaposvári sportoló teljesítette, sőt Réka valamelyest túl is szárnyalta.

– A céljainkat elértük a világbajnokságon – kezdte összegzését Prukner-Sas Médea, a Bakó-Sas Fitnesz SE vezetője. – Réka gyakorlata nagyszerűen sikerült, hiszen a harminc fős mezőnyben az ötödik helyen végzett, ami hatalmas dolog és remek előjel az őszi Európa-bajnokágra, ahol az első hatban szeretnénk végezni. Netti sajnos egy vírusos megbetegedéssel küzdött már a világbajnokságot megelőző napon is, de ennek ellenére felállt a színpadra, viszont a betegség érződött a gyakorlatán. A testforduló során mindkét versenyző kevés pontot ért el, így több erősítő gyakorlatot kell majd végeznünk, illetve az étkezésre is jobban kell figyelnünk, hiszen Rékánál ezen múlt a legjobb hatba kerülés.

A cacaki versenyen a magyar válogatott hat arany- két ezüst és négy bronzérmet szerzett, ezzel pedig a világbajnoki ponttábal élén végzett Szlovákiát és Lengyelországot megelőzve.
– A magyar versenyzők remekeltek, minden kategóriában bent voltak a hatos döntőben, ez is bizonyítja, hogy mennyire erős a hazai mezőny – tette hozzá Prukner-Sas Médea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában