Vitorlázás

2023.06.23. 15:30

Hatszáz hajót várnak idén a Kékszalagra

Európa legnagyobb hagyományokkal bíró és leghosszabb tókerülő versenyét, az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat hagyományosan júliusban, teliholdkor rendezik meg.

Fotó: Vasvári Tamás

A Kékszalag mára sokkal több, mint egy vitorlásverseny, hiszen az utóbbi években köré épült egy nagyszabású programsorozat – immár afféle fesztiválhétről beszélünk, amely során mindenki megtalálja a kedvére való programot a vízen és a parton egyaránt. Nagyságrendileg hatszáz hajót várnak az egyik legfontosabb és leglátványosabb viadalra.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlásszövetség főtitkára elmondta, a verseny július 6-án 9 órakor rajtol Balatonfüreden, a limitidő 48 óra, az útvonal pedig a megszokott: Balatonfüred, Balatonkenese, Siófok, Keszthely, Balatonfüred, ami légvonalban több mint 150 kilométeres távot jelent.

A Józsa Márton kormányozta címvédő Raiffeisen Fifty-Fifty csapata tartja a Kékszalag rekordját: a magyar fejlesztésű katamarán tavaly saját rekordját 36 másodperccel megdöntve 7 óra 13 perc 21 másodperc alatt ért célba.

A győztes a Balaton Kékszalagján és a dicsőségen kívül az idén is egy gyönyörű, kézzel festett Herendi serleggel gazdagodik. A rendezvényt színes parti programok kísérik, amelyek közül az egyik legérdekesebb az egy hónapon át nyitva tartó vitorlázástörténeti fotókiállítás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában