Kosárlabda

2023.06.15. 15:51

Kosárpalántákkal kosarazott a válogatott Benke Szilárd

Két éve indította el a MATE Kaposvári Campus Gyakorló Óvodája a kosárpalánta edzéseket, amely egy komplex képesség és mozgásfejlesztő program, s amelynek keretében rendszeresek a kosárlabda edzések az intézményben.

Trancsik Zsanett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Két éve kapcsolódtunk be az országos Kosárpalánta Programba, a gyerekek nagyon nagy örömmel vesznek részt rajta – mondta Benke Eleonóra kosárpalánta-edző és az óvoda egyik pedagógusa. – Minden évben tizenhét-tizennyolc fős csoporttal edzünk. Az a célunk, hogy az óvodás gyermekeink minél több sportággal megismerkedjenek és a sportági alaptechnikákat elsajátítsák, ezáltal nekik, a szüleiknek, illetve a családjuknak is kedvük legyen arra, hogy mozogjanak, sportoljanak. Valamint mindennapi életvitellé váljon a mozgásnak, a sportnak és az egészséges életnek az öröme, igénye az életükben.

– Csütörtökön tartottuk az évvégi utolsó kosárlabda edzésünket, melyre a fiam, a kaposvári nevelésű válogatott játékos, Benke Szilárd is el tudott jönni – emelte ki Benke Eleonóra. – Ő is óvodásként, hatévesen kezdte a kosárlabdát, amit nagyon megszeretett és ügyes is benne, így ő edzett együtt a gyerekekkel. Nagyon jól sikerült ez a program, úgyhogy már jelezték, hogy jövőre többen is szeretnének kosáredzésre jönni és kosárpalántások lenni. Ezenkívül mindenki kapott egy névreszóló, dedikált oklevelet és akik nem kosaraztak, ők úgy szurkoltak, mintha egy igazi meccsen lennénk.

 

A kaposvári nevelésű Benke Szilárd egészen 2016-ig a Kaposvári KK csapatát erősítette, azután megfordult Zalaegerszegen, Szolnokon és Szombathelyen is.

– Tudtam, hogy édesanyám viszi az óvodában a kosárpalánta programot, ő foglalkozik a gyerekekkel és most úgy volt, hogy a nyári szünet előtt én is itthon vagyok, úgyhogy eljöttem erre az utolsó edzésre és játszottam a gyerekekkel – fogalmazott Benke Szilárd. – Jól éreztem magam, nagyon aktívak voltak a srácok és a lányok is, tele voltak energiával. A mostani

Az elmúlt idényt Franciaországban töltötte a BCM Gravelines-Dunkerque együttesénél, ahol először légióskodott.

– Most vége lett a francia szezonomnak, de még szeretnék külföldön maradni, meglátjuk majd, hogy milyen ajánlatokat kapok, aztán majd elválik – mondta a válogatott játékos.

Az OTP Bank Bozsik-program keretein belül labdarúgó-edzéseket is tart a Gyakorló Óvoda.

– A Bozsik-programom belül tartjuk az óvodában hetente a futball játékokat, vannak fiúk és lányok is a csoportban, nagyok és középsősök is. – hangsúlyozta Tóth Edit óvodapedagógus. – Nagyon szeretnek focizni, évente négyszer részt is veszünk focifesztiválon a városi rendezvény keretein belül. Az év végén ajándékokat is kaptak a gyerekek, aminek nagyon örültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában