Ritmikus sportgimnasztika

2023.06.13. 14:25

Harmincnyolc éremmel tértek haza a kaposváriak Mohácsról

Harmadik alkalommal rendezték meg Mohácson a Plié-kupát, mely egy barátságos ritmikus gimnasztika verseny, elsősorban a régió egyesületei számára.

Nyolc egyesület csaknem kétszáz versenyzője vett részt a jó hangulatú viadalon. A Kaposvári LSC Ritmikus Gimnasztika SE tanítványai ismét kiválóan szerepeltek, valamennyi kategóriát megnyertek, amiben elindultak. Összesen harmincnyolc éremmel térhettek haza, huszonegy arany, kilenc ezüst és nyolc bronzérem került az LSC-s lányokhoz. Serdülő első osztályban, Vlasics Zorka mind a négy gyakorlata remekül sikerült, szabaddal, karikával, labdával és buzogánnyal is aranyat kapott.

A legkisebbeknél Bödő Zora nyerte a kupát, Pék Csenge pedig a bronzérmet. A 2013-ban születettek versenyében Szabó Nadin lett az első, Ütő Izabella és Bene Laura állhattak még a dobogóra.
A 2012-ben születettek között Hirt Petra lett az aranyérmes, Geszti Kíra ezüst érmet nyert, Iberpaker Kata bronzéremnek örülhetett.

A 2011-esek között Molnár Alíz három aranyéremmel zárt, Hernádi Csenge szabaddal ezüstérmet, összetettben bronzérmet nyert. Filótás Fanni labda gyakorlatával állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Gibicsár Alíz szabad gyakorlatban az ötödik helyen zárt.

A 2010-ben születettek között Szvitán Zorka szabaddal, labdával és egyéni összetettben is kupagyőztes lett, Németh Maja összetettben bronzérmes, szabaddal ezüstérmes, labdával szintén bronzérmes lett.

A Juniorok versenye szintén kaposvári sikert hozott. Molnár Adél három aranyérmet nyert, Mészáros Veronika három ezüstéremmel zárta a kupát.

A felnőttek versenyében Buzás Natasa lett a kupagyőztes, buzogánnyal is ő érdemelte az aranyat, Korcsmáros  Luca összetettben második lett, a labda gyakorlatokban aranyérmes lett, buzogánnyal bronzérmet nyert. Rohtmer Nikolett szalag gyakorlattal lett aranyérmes.

A lányokra még egy Országos Diákolimpia vár, melyen harminc kaposvári LSC-s versenyző fog részt venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában