Quad

2023.07.04. 20:11

Mohácsi Zsófia Csehországban sem talált legyőzőre

A fiatal kaposvári quados megállíthatatlannak tűnik, ezúttal Csehországban állhatott a dobogó legfelső fokára.

Barkóczy László

A hétvégén rendezték meg a csehországi Mariánské Lázněben a III. Deutsche DMV Short Quad Meisterschaft fordulóját.  Ez a verseny a német bajnokság soron következő állomása volt, de nem németországi, hanem csehországi pályán rendezték meg.

– Nagyon izgatottan vártam ezt a versenyt– kezdte beszámolóját Mohácsi Zsófia. – Ez a világ talán egyik leghíresebb hosszú távú kör pályája. Több mint 100 éves és 1000 méter hosszú. Rendkívül sok történetet hallottam a pályáról. Két másik versenyzőtársammal, Régi Istvánnal és Varga Norberttel képviseltük hazánkat a versenyen. 

Szokás szerint verseny előtti felkészülés része volt, versenyekről korábban készült videók nézése. Hatalmas legendák motoroztak már itt és több rekord is született ezen a helyszínen. Mohácsi Zsófia két kategóriában is indult. Összesen 4-4 futama volt, ez edzésekkel együtt 48 kör ami egyben 48 km-t is jelent. 

– Összegezve a Klasse 6 mind a négy futamát megnyertem, rajt-cél győzelemmel – folytatta Zsófi. – A Klasse 2 be már a múltkori versenyen bebizonyosodott, hogy a 250-es Yamaha quadom ide. De most, támogatói felajánlással kipróbálhattam egy KTM 450-es versenyquadot.

– Az időmérő futamot egy hajszállal nyertem meg. Az utolsó célegyenesben a quadom nem hagyott cserben és egy hosszal, de én tudtam átmenni a célegyenesen előszőr. Hatalmas sikernek könyvelhetem el a futam győzelmet és a versenyzők és nézők hatalmas tapssal és gratulációval fogadtak a depó bejáratánál. A nap többi futamát is sikerült megnyernem, immár hibák nélkül. A verseny végén mindkét osztályban első lettem. 

Most kezdődik a versenyszezonban a szokásos nyári egy hónapos szünet, legközelebb a németországi Heringenben fog Zsófi rajthoz állni, de készül a magyar és a horvátországi versenyekre is. Magyarországi nemzeti bajnokságban továbbra is az élen áll a kategóriájában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában