Kézilabda

2023.07.05. 11:04

Rajtol a női junior Európa-bajnokság

Július hatodikán veszi kezdetét a női U19-es Európa-bajnokság Romániában. A Szilágyi Zoltán vezette magyar női juniorválogatott a C-csoportban, Mioveniben játssza mérkőzéseit.

– A felkészülésünk jól sikerült, még annak ellenére is, hogy természetesen voltak problémáink – kezdte Szilágyi Zoltán, a női juniorválogatott szövetségi edzője. – Elsősorban sérülések hátráltatnak minket, hiszen néhány kulcsjátékosunk még korábban megsérült: Juhász Kata el sem tudta kezdeni a felkészülést, míg Simon Petra két hónapot kihagyott a válogatott összetartást megelőzően. Petra a válogatottnál kezdte meg újra a munkát, ő egyre jobb formát mutat, remélhetőleg jó formában lesz már az Európa-bajnokságon. Mellettük két jobbszélsőnk, Molnár Dorottya és Vártok Tamara orvosi utasításra nem folytathatta velünk sajnos a felkészülést. A női juniorválogatott életében szintén szokás szerint nagyobb kihívásokat okoz az érettségi. Előfordult, hogy néhány játékos nem tudott megjelenni az edzéseken, és nekünk is a vizsgákhoz kellett igazítanunk az edzéseket. Annak ellenére, hogy teljes létszámban ritkán tudtunk edzeni, véleményem szerint meg tudtunk mindent valósítani, amit elterveztünk.

A felkészülés értékelése után a szövetségi edző az Európa-bajnokságról is szót ejtett. 

– Erős csoportban vagyunk, ráadásul az egész mezőny egyik legerősebb csapata, Franciaország ellen kezdjük az Eb-t, majd jön Szerbia, végül Norvégia – mondta a szakember. – Tehát már a torna legelején komoly erőket kell megmozgatnunk azért, hogy a csoportból az első vagy második helyen jussunk tovább, ami nagyon fontos lenne számunkra.

A Nemzeti Kézilabda Akadémiát Zaj Klára, Gém Léna, Kovalcsik Bianka, Szabó Lili, Csíkos Luca, Varga Emília és Szabó Anna képviseli. Juhász Kata térdét megműtötték, Molnár Dorottya orvosi utasításra nem folytathatta a felkészülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában