Labdarúgás

2023.07.05. 13:17

Szomszédvári rangadóval hangolt a Rákóczi FC

Gólt nem, de remek iramot és sok párharcot hozott a Kaposvári Rákóczi FC egy osztállyal feljebb szereplő Pécsi MFC elleni felkészülési mérkőzése.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Az NB I.-es MTK és az NB III.-as Szentlőrinc után szerdán egy NB II.-es ellenféllel találkozott a harmadosztály hóvégi rajtjára készülő Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehérek – akiktől több labdarúgó is távozott a napokban – ezúttal is több próbázót néztek meg, a kezdőben az MTK nevelésű Babinszky Bence, a Szentlőrinc ellen gólt szerző Nicoló Mazzonetto, valamint Pusztai Dániel kapott lehetőséget, míg a padon Alessio Mezzonetto, Balogh Bálint és Lajkó Csanád várt bevetésre, illetve több, a Bene Akadémián nevelkedő ifjú. 

A nagy meleg ellenére az iramra nem lehetett panasz az első félidőben, melyben a pécsiek próbálták irányítani a játékot, de az egy osztállyal alacsonyabban szereplő Rákóczi kemény, szívós ellenfélnek bizonyult. A PMFC bár többet birtokolta a labdát, viszont csak egy kontrából tudott veszélyeztetni, miután a hazaiak védelme eltolódott, majd Szabó Máté elé került a labda, akiknek közeli, bal alsóba tartó lövését Horváth Fábián bravúrral védte az első negyed óra végén. A következő percekben a kaposváriak részéről Hampuk Ádám szabadrúgásból vette célba a jobb felsőt, de Helesfay Donát kitolta a labdát. A szünetig a Rákóczi a letámadásaival több ízben is megzavarta a pécsi labdakihozatalokat, s ebből rengeteg labdát szereztek, s veszélyt is tudtak teremteni a kapu előtt.

A második félidőre a PMFC teljes sort cserélt, s a napokban szerződtetett, kaposvári nevelésű Hadaró Valentin is lehetőséget kapott a mecsekaljaiaknál. Ez a játékrész már nem hozott akkora iramot, de még mindig nem lehetett erre panasz, akárcsak a meccsre, amely nagyszerűen szolgálta felek felkészülését a bajnokságra, hiszen a Rákóczi egy erős csapat ellen tudott hangolni, míg a pécsiek egy szervezett, remekül felkészített Kaposvárral mérték össze erejüket. 

A kaposváriak ezúttal nem csak helyenként, hanem a kilencven perc alatt végig jól teljesítettek, s a fiatalok, illetve a próbázók is hozzátették a magukét a találkozóhoz.

Kaposvári Rákóczi FC–PMFC 0–0
Kaposvár, Cseri út, 160 néző. V.: Bana.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler D., a szünetben) – Ekker (Balogh B., az 58. percben), Heil, Harsányi, Pusztai (Magyar M., a 72. percben) – Gál (A., Mazzonetto, a szünetben), Horváth B. (Szederkényi, a szünetben) – Babinszky (Lajkó, a 65. percben (Ipolyi-Várkonyi, a 85. percben)), Pintér M. (Kis-Fónai, a 65. percben), N. Mazzonetto (Bíró D., a szünetben) – Hampuk (Böndi, az 58. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
PMFC I. félidő: Helesfay – Varga B., Miklós P., Takács Zs., Majnovics – Vas B., Terbe, Bachesz, Szabó M. – Bukovics, Harsányi I. II. félidő: Varasdi – Svedyuk, Fodor F., Rácz L., Pejovic, Hadaró (Varga B., a 78. percben) – Szeles, Kártik, Pintér D. – Gera Z., Tóth-Gábor (Orbán K., a 70. percben). Vezetőedző: Weitner Ádám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában