Labdarúgás

2023.07.23. 16:01

Újjá kell építeni a Rákóczi védelmét

Nem kapott gólt az utolsó felkészülési mérkőzésén a Kaposvári Rákóczi FC, amely a szlovén másodosztályú NK Nafta Lendava otthonában lépett pályára.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

A hathetes felkészülési időszak lezárásaként az NK Nafta ellen vívta az utolsó edzőmeccsét a Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehérek védelme jelesre vizsgázott, hiszen nem kapott gólt a magasabb szinten futballozó, szintén bajnoki főpróbáját tartó Lendva ellen. Ezt azért is kell kiemeli, mivel Harsányi Dániel súlyos sérülési után a zöld-fehérek trénerének, Horváth Rudolfnak újra kellett alkotnia a védekezést.

– Gyors játékra és sok párharca kényszerített minket a Lendva – mondta Horváth Rudolf, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Ez vár ránk a Szentlőrinc ellen, amely szintén hasonló játékerőt és színvonalat képvisel, így remekül fel tudtunk készülni. A védekezésben, annak ellenére, hogy nem kaptunk gólt kijöttek a hibák, hiszen Harsányi Dániel kiesésével újjá kell építenünk a védelmet, az ő pótlását csak csapatmunkával lehet megoldani, így a bajnokira mindenkinek a legjobb állapotban kell lennie. A Lendva ellen több játékrendszerrel próbálkoztunk, támadásban több nagy helyzetet alakítottunk ki, rúgtunk kapufát, így nem vagyok elégedetlen, a védekezésben viszont voltak olyan hibák, amiket ki kell szűrni, mivel befolyásolhatják majd a Szentlőrinc elleni mérkőzést.

NK Nafta Lendava–Kaposvári Rákóczi FC 0–0
Lendva.
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Heil, Gál, Kis-Fónai, Pusztai – Horváth B., Szederkényi, Pintér M. – Babinszky, Hampuk. Csereként pályára lépett: Horváth F., A. Mazzonetto, Magyar M., Enyedi, Ötvös. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában