Nagymester

2023.07.15. 12:25

Wing Tsung már hazajár a Balaton déli partjára

Több mint tíz éve, hogy a Balaton fővárosában, Siófokon tartják nyári táborukat a Wing Tsun Kung Fu hazai képviselői, akik idén is az alapító, Si-Fu Máday Norbert kilencedik fokozatú nagymester, a nyolc országot magába foglaló kelet-európai régió főinstruktorának segítségével fejleszthetik tudásukat.

Keszthelyi Zoltán

A fotón Máday Norbert 9. fokozatú Nagymester technikát mutat be Gausz Tamás 6. fokozatú mesteren

A covid - mint minden más harcművészetet - a kung fu ezen ágát is visszavetette, de sikerült rendezniük a sorokat, amit a táboruk idei népszerűsége is igazol. - Széles a skála, a kezdők ugyanúgy itt vannak velünk, mint azok, akik húsz-harminc éve űzik ezt a harcművészetet – nyilatkozta a Gausz Tamás a tábor szervezője, aki mint mondta Máday Norbert mellett ezúttal is velük van még Szél Gábor, nyolcadik fokozatú mester is. - Napi két edzés szerepel a programban, mely mellett jut idő másra is.

A Wing Tsung az egyetlen harcművészet, amit egy (apáca)nő hozott létre, a gyakorlása nem igényel testalkatot, nem az erőre épít, hanem inkább „technikai módszerekkel” old meg egy-egy helyzetet. Hazánkban Gausz Tamás szerint – kecskeméti központtal – mintegy nyolcvan klubjuk van, Somogyban is jelen vannak, Kaposváron Balázs Adorján vezetésével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában