Helyi sport

2023.08.18. 13:15

Átesett a tűzkeresztségen a Rákóczi ifjú kapusa

Az újonc FC Dunaföldvár otthonában lép pályára szombaton 17.30 órakor a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának negyedik játéknapján. A mérkőzésről a csapat ifjú hálóőrét, Horváth Fábiánt kérdeztük.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Az újonc Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő után ismét egy frissen feljutó vár a kaposváriakra, akik ezúttal idegenben, a FC Dunaföldvár átalakítás alatt lévő sportcentrumában lépnek majd pályára. Három forduló után Horváth Rudolf tanítványai még mindig győzelem nélkül állnak a tabellán, de ez az előző körben könnyen változhatott volna, hiszen a gárdonyiak ellen kétgólos előnyben voltak már az első félidőben. Ezt azonban sikerült leadniuk, ráadásul ifjú kapusuknak, Horváth Fábiánnak még ziccert is kellett ahhoz fognia, hogy a Fejér vármegyeik ne vigyék el mind a három pontot a Rákóczi Stadionból.

– Elképesztő érzés volt hazai pályán, kezdőként bemutatkozni – mondta Horváth Fábián, a Rákóczi kapusa. – A mérkőzés elején már rögtön akadt egy kis dolgom, amelyet sikeresen megoldottam, ez segített belelendülni a mérkőzés iramába. Álomszerűen indult számunkra a találkozó, hiszen már félidőben nálunk volt a vezetés. Ennek ellenére sajnos nem sikerült a három pont begyűjtése. A mérkőzés végén végrehajtott védésem belülről nagyszerű érzés, akárcsak az, hogy hallottam a lelátóról is a szurkolók tapsviharát. A meccsre visszatérve, hatvan-hetven percig egészen a mi kezünkben volt, aztán sajnos egy-egy kimaradás, egy rosszkor jött sérülés, ápolás akadályokat gördített elénk, amelyek sajnos most negatívan hatottak ránk. Csapatjátékban hatalmasat léptünk ugyanakkor előre, ezen az úton kell tovább haladunk.

A még csak 18 esztendős kapus bár az előző szezonban is az első csapat keretéhez tartozott, de az előző fordulóban védhette először tétmeccsen a Rákóczi felnőtt csapatának kapuját.

– A bemutatkozás egyszerűen elmondhatatlan érzést keltett bennem – fogalmazott a kapus. – Mint tősgyökeres kaposvári, gyerekkori álmom egyike volt, hogy egyszer a Kaposvári Rákóczi FC kapuját védhessem hivatalos tétmérkőzésen, remélem még rengeteg ilyen lehetőségem lesz. Nem igazán izgultam, amikor megtudtam, hogy én védek vasárnap. Egy egészséges versenydrukk azonban dolgozott bennem egészen az első labdaérintésemig. A meccs előtt természetesen kaptam tanácsokat, tippeket a kapusedzőnktől, Gyenes Andrástól, illetve a másik kapustól, Mikler Dánieltől is. Mindig a koncentráltságra, a fegyelmezettségre és a letisztult, egyszerű és felelősségteljes játékra törekszünk mi, kapusok illetve arra, hogy fontos védésekkel segítsük a csapatot a siker felé!

A Rákóczi kapusainak jó teljesítményére szombaton is szükség lesz, amikor is 17.30 órakor az FC Dunaföldvár otthonában vendégeskedik majd a zöld-fehér gárda.

– Nehéz mérkőzésre számítunk – tette hozzá Horváth Fábián. – Nem véletlenül kerültek fel a harmadosztályba, de számunkra csak az első bajnoki győzelem, ezáltal pedig a három pont megszerzése jelentene örömet. Nagyon reméljük, hogy a most hétvégi mérkőzésen átszakad a gát. Ezen dolgoztunk egész héten, és bízunk benne, hogy ennek meglesz a pozitív kimenetele. Három pontért utazunk Dunaföldvárra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában