Úszás

2023.08.03. 14:45

Kováts Alex aranyat szerzett az ifjúsági ob-n

Augusztus 2. és 5. között rendezik az MVM Ifjúsági Országos Úszó Bajnokságot Debrecenben, a Hajós Alfréd Uszodában.

Trancsik Zsanett Kármen

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszószakosztályát tizennégy versenyző képviseli. A nyolc lány és négy fiú szépen teljesítették az első napot. Mindkét mix váltó döntőt úszott, ezmellett sok szép értékes egyéni döntő, érem és bajnoki cím volt a mérleg.

A 200 méteres férfi vegyes döntőjében Kováts Alex diadalmaskodott, s örülhetett a bajnoki címnek, az 50 méteres hátúszásban pedig az ötödik helyet szerezte meg. A 100 méteres férfi gyorsúszás fináléjában Harsányi Mátyás szerzett bronzérmet, nem sokkal mögötte Kakuk Koppány ért célba negyedikként. A női szám B döntőjében Pálca-Juhász Emese hetedik lett. Az 1500 méteres női gyorson Király Flóra szintén a negyedik lett. A 4x100 méteres mix vegyesváltó nyolcadikként csapott célba, a csapat tagjai Sárközi Szabolcs, Patakfalvi Áron, Marton Kitti és Szántó Réka, a délelőtti előfutamban Pálca-Juhász Emese úszott. A 4x100-as mix gyorsváltó pedig ezüstérmet szerzett, a csapat tagjai Harsányi Mátyás, Kakuk Koppány, Pálca-Juhász Emese és Király Flóra, délelőtti előfutamban Sárközi Szabolcs úszott.

A második nap Kováts Alex döntőbe jutott a 100 méteres férfi hátúszásban a második legjobb idővel. Az 50 méteres férfi gyors fináléjában Harsányi Mátyás a kettes pályáról indul majd. A 400 méteres férfi gyors döntőjébe Kakuk Koppány szintén a második legjobb idővel került be. A női számban Király Flóra a harmadik legjobb idővel lesz érdekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában