Quad sport

2023.08.04. 06:15

Mohácsi Zsófia Németországban is megcsillogtatta tehetségét

Németországban, a Monte Kali lábánál, a herigeni pályán is a kaposvári quados lányról besszélnek. Mohácsi Zsófia ismét győzni tudott két géposztályban is.

Barkóczy László

A hétvégén rendezték a Deutsche DMV Quad und Speedkart Meisterschaft negyedik fordulóját Németországban, Heringen városban. Régi István, Varga Norbert és Mohácsi Zsófia képviselte hazánkat a Short-track quad versenyen.

Mohácsi Zsófia

– A bajnokság a félidején vagyunk túl, de az első fordulón, ami Ludwigslustban volt nem tudtam részt venni, műszaki probléma miatt. Ezért most még jobban kell küzdenem, hogy a 10 pont hátrányt ledolgozzam. – kezdte a bajnoki címért is esélyes Mohácsi Zsófi a beszámolóját. – AMCC Heringen Sports Club pályája ismerős volt a tavalyi bajnokságból. A két napos versenyhétvégére a KTM 450-es és a Yamaha 250-es quadokkal érkeztünk. 

 

A versenyhétvége szokásosan az edzésekkel kezdődött, majd kisebb beállítások és az időmérő kvalifikációk jöttek. A Klasse 6 junior-ban  (250cc) első helyet szerezte meg, a Klasse 2 (450cc) a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott az időmérőn. Szombati napon rendezett mind két futamot megnyerte. Mivel két osztályban is indult Zsófi, így pár perce volt átülni a másik quadjára. A felnőtt 450cc osztályban az első futamon a rajtot nagyon elrontotta, így az utolsó helyről a negyedik helyig tudott feljönni. A második futamra azonban sikerült elhoznom az első helyet a sokkal tapasztaltabb felnőtt versenyzők elől. 

– Vasárnap a döntő futamokkal folytatódott a hétvége, az eső és sár teljesen átalakította a füves pályát – folytatta beszámolóját Zsófi. – Aggódtam, hogy a rajtnál vagy az előzésnél kicsúszom a pályaszélére, és ott ragadok. Előttem lévő futamoknál láttam, hogy onnan már nehezen lehet visszajönni. Végül minden sikerült amit elterveztünk a csapattal, és mind a két osztályban futamgyőzelmekkel zártam napot. A nagyobb géposztályban hatalmas meglepetésre megnyertem a versenyt pont azonossággal, mivel nekem volt több futam győzelmem, így a nap végén a dobogó legmagasabb fokára kétszer is felálhattam. 

Legközelebb a Miskolcon a Quad Track Arénában magyar nemzeti bajnokságban áll rajthoz, augusztus 19-én a kaposvári quad versenyző Mohácsi Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában