Helyi sport

2023.08.29. 13:53

Sikeres főpróba után bajnoki rajt a Veszprém ellen

Szerda este 18 óra 45 perckor a Telekom Veszprém otthonában kezdi meg a K&H Férfi Kézilabda Liga 2023/24-es szezonját a Csurgói KK. A rajt előtt a csapat vezetőedzőjével, Baranyai Norberttel beszélgettünk.

Őszi Ádám

Fotó: CSKK/Szabados Árpád

Egy hete a horvát élvonalban pallérozódó, ott tavaly bajnoki bronzérmet szerző MRK Sesvete ellen vívta utolsó előkészületi mérkőzését a Csurgói KK férfi kézilabdacsapata. Baranyai Norbert együttese azóta már a hivatalos csapatfotózáson is túl van és gőzerővel készül a Telekom Veszprém elleni bajnokira.

MRK Sesvete (horvát)–Csurgói KK 29–34

– Hogyan értékeli az MRK Sesvete elleni bajnoki főpróbát és magát a felkészülési időszakot?
– A felkészülésünk mondhatni zökkenőmentes volt, a komolyabb sérülések szerencsére elkerülték a csapatot, így szinte végig teljes létszámban tudtuk végigcsinálni ezt az időszakot. Hét mérkőzést játszottunk, melyből ötöt megnyertünk, kettőn pedig vereséget szenvedtünk. A jövőre nézve biztató teljesítményeket láttam egyénileg- és csapatszinten egyaránt. A Sesvete elleni mérkőzést megelőzően némileg tartottam tőle, hogy a végére kicsit elfogyhatunk, ugyanis az előszezon legintenzívebb időszakán voltunk túl. Egy hét leforgása alatt négyszer léptünk pályára, miközben megjártuk Szlovéniát. Ezért döntöttünk úgy a szakmai stábbal, hogy a keret kap egy plusz pihenőnapot. A főpróbán végül a kezdeti bizonytalanságtól eltekintve átvettük a kezdeményezést és negyvenöt percen át jó játékot mutattunk. Egy jó tempójú mérkőzésen tudtunk magabiztos győzelmet aratni.

– Ha az edzőmérkőzések közül egyet ki kellene emelni hasznosság szempontjából, akkor melyik lenne az és miért?
– Összességében elmondható, hogy erős csapatok ellen léptünk pályára és kivétel nélkül mindegyik mérkőzésnek szereztünk olyan tapasztalatokat, amit a folytatásban hasznosíthatunk. Olyan, komoly játékerőt képviselő, az európai kupaporondokon is érdekelt csapatok ellen teljesítettünk jól, mint a horvát Nexe és a szlovén Celje. Ezeken az összecsapásokon lehet a legtöbbet fejlődni, az eredmény ilyenkor abszolút másodlagos.

– Szerda este a Telekom Veszprém otthonában veszi kezdetét a bajnokság. Sorsolás szempontjából nézve ez nem túl szerencsés. Mit vár a találkozótól? 
– A Veszprém évek óta ott van az első ellenfelek között, ez most is így alakult. Egy nagyon jó csapatról beszélünk, mely véleményem szerint a nyáron még tovább erősödött. Nyilvánvalóan nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de arra készülünk, hogy amennyire lehet, megnehezítjük a dolgukat. Nem feltartott kézzel érkezünk, bele fogunk adni mindent és meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. Ami számunkra sokkal fontosabb, az a második fordulóban az első hazai mérkőzés az Eger ellen. Ott kell majd olyan játékot mutatni, ami két pontot ér. Addig is igyekszünk javítani a hibáinkat.

– A Veszprém után olyan mérkőzések várnak a csapatra, mint a már említett Eger, illetve a Dabas, a NEKA és a Budakalász elleni összecsapások. Mivel lenne elégedett az 5. forduló után? 
– Szeretném látni az előrelépést támadásban és védekezésben egyaránt. Pontokról nem igazán beszélnék, elsődleges szempont a fejlődés. Lendületességet várok a srácoktól, megalkuvást nem tűrő játékstílust. Ha ezek a dolgok rendben lesznek, akkor az a tabellán is meg fog mutatkozni.

A Csurgói KK felkészülési mérkőzései: 
Csurgói KK–Győri ETO-UNI FKC 27–21
Csurgói KK–MRK Krka (szlovén) 30–29
RK Nexe (horvát)–Csurgói KK 32–29
Csurgói KK–SKKP Handball Brno (cseh) 31–22
RK Celje Privovarna Lasko (szlovén)–Csurgói KK 30–28
Csurgói KK–Balatonfüredi KSE 27–26

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában