Kézilabda

2023.08.01. 15:45

Szezont nyitottak a boglári akadémián

Július harmincadikán rendezték meg a Nemzeti Kézilabda Akadémián a 2023/2024-es szezont megnyitó ünnepséget. Régi és új növendékek, munkatársak, illetve hozzátartozók vettek részt a rendezvényen.

A férfi junior világbajnoki ezüstérmes csapatot is köszöntötték

A hagyományoknak megfelelően a NEKA vezetői, valamint az iskolák képviselői mondtak köszöntőt, díjazták a nyári világversenyeken sikereket elérő válogatott játékosokat, illetve az új  akadémisták eskütételt tettek, mellyel immár teljes tagjai lettek a NEKA-nak.

Az évnyitón a tízéves fennállását ünneplő Nemzeti Kézilabda Akadémia megálmodója, sporttudományos és szakmai főigazgatója, Mocsai Lajos köszöntötte a jelenlévőket és megemlített néhány gondolatébresztő témát. Mocsai Tamás ügyvezető a NEKA eddigi és jövőbeli működését vázolta fel, kiemelve az új célokat, terveket. 

Hajdu János szakágvezető a sportszakmai dolgokról tájékoztatta a szülőket és sportolókat, majd Sikler Gyula, a NEKA kollégiumi intézményvezetője adott információt a beköltözésről, és a tanév rendjéről, az iskolák képviselői pedig többek között a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat ismertették. 

Köszöntötték a nyári világversenyeken sikereket elérő kézilabdázókat. A férfi junior vb-ezüstérmes válogatottban Karai Miklós, Krakovszki Zsolt, Mikler Krisztián, Ludmán Marcell, Sisa Erhard, Sztraka Dániel, Temesvári Gábor és Tárnoki Márkó szerepelt Sótonyi László szövetségi edző keretében. 

A női junior Európa-bajnok csapatból hat játékos már másik NB I.-es klubnál kezdi el a felkészülést, Zaj Klára viszont a NEKA női élvonalbeli csapatának kapuját védi majd ebben a szezonban is. 

Az ifjúsági strandkézilabda-válogatottak Európa-bajnoki címéhez Molnár Fruzsina és Hajzer Dávid teljesítménye is hozzájárult. 

Még nem voltak jelen az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon vasárnap bronzérmet szerző fiú serdülőválogatott NEKA-s tagjai, de Lendvai Szabolcsnak, Vida Rókus Mihálynak, Szabadi Milan Anthonynek, Zakor Zalánnak és Bredák Dominiknak is járt az elismerő taps. 

A programot az ifjú akadémisták eskütétele zárta, ezzel ünnepélyesen is a Nemzeti Kézilabda Akadémia tagjaivá váltak. 

Hétfőtől már újra edzésbe álltak a növendékek, a tanév kezdetéig és a bajnoki rajtig még néhány nap hátra van, de a nyári időszak immár nemcsak a pihenésről szól sokaknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában