Kézilabda

2023.09.15. 14:45

Együttműködési megállapodást kötött a NEKA a Bahreini Szövetséggel

A Nemzeti Kézilabda Akadémia számára mindig is fontos volt a nemzetközi kapcsolatok építése, ennek jegyében született együttműködési megállapodás a Bahreini Kézilabda Szövetséggel.

A bahreini felnőtt válogatott Balatonbogláron edzőtáborozott több napon keresztül, a szigetország legjobbjai az Ázsia Játékokra, valamint az olimpiai selejtezőre készülnek, így olyan helyet kerestek, ahol zavartalanul gyakorolhatnak az előttük álló feladatokra.

 

A jövőbeli együttműködést megalapozva, szerződést írt alá Ali Mohamed Isa Eshaqi, a Bahreini Kézilabda Szövetség elnöke, valamint Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője.

– Az együttműködési megállapodás aláírásával szeretnénk kihasználni az itteni tapasztalatokat, ugyanezt elkezdeni Bahreinben – kezdte Ali Mohamed Isa Eshaqi. – Vannak hosszú és rövid távú terveink, nagyra becsüljük azt a tudást és tapasztalatot, amit a tízéves NEKA létrehozott, ezt szeretnénk mi is beépíteni hazánk kézilabdasportjába. A nyári junior világbajnokságon azonos csoportban voltunk a magyarokkal, és láttuk, hogy 9-10 játékos a NEKA-ról érkezett, azt gondolom, ez egy igazi sikertörténet a magyar akadémia számára.

– Nagy hangsúlyt fektetünk más kézilabdakultúrák megismerésére és a külföldi partnerekkel való együttműködés kiszélesítésére – hangsúlyozta Mocsai Tamás. – Nemrég a dél-koreai szövetséggel állapodtunk meg, ezúttal pedig Bahreinnel kötöttünk szerződést. Úgy gondolom, ez mindkét szervezet számára kifejezetten előnyös lesz, legyen szó edzőtáborok megszervezéséről, játékosok vagy szakemberek kölcsönös tapasztalatszerzéséről.

A programban szereplő Bahrein elleni edzőmérkőzésen a korosztályos válogatott játékosok és a fiatal akadémisták is pályára léptek ahol éppen a junior szövetségi edző, Sótonyi László irányította a NEKA vegyes csapatát. A fiatalok remek edzőpartnernek bizonyultak, hiszen jó iramú, látványos meccset játszottak a vendégekkel és 32–32-es döntetlent értek el. Az új együttműködésnek köszönhetően hasonló találkozókat a jövőben akár Bahreinben is rendezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában