Kosárlabda

2023.09.11. 16:52

Félpályás tripla után, hosszabbításban bukta el a finálét a Kaposvári KK

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Pakson a Morgen Ferdinánd Emléktornát, melyre a Kaposvári KK címvédőként érkezett, és egy hosszabbításban elvesztett döntő után ezüstéremmel távozott.

Fotó: Molnár Gyula

A szombati elődöntőben megismétlődött a tavalyi finálé, melyet ezúttal is a Kaposvári KK nyert meg a cseh Basket Brno ellenében. Szoros első játékrész után a második félidőt fölényesen, tizenhat pontos különbséggel abszolválta Váradi Kornél együttese. Ponterős játékot mutatott Remy Abell és Milos Koprivica, valamint kisebb sérülés után újra bevethető volt a csapatkapitány, Krnjajszki Boris. A másik ágon a házigazda 85–65-re legyőzte az OSE Lions gárdáját, ezzel pedig kialakult a vasárnapi helyosztók, így a bronzmérkőzés és a döntő párosítása.

Kometa Kaposvári KK–Basket Brno 90–74 ( 21–25, 21–17, 25–17, 23–15)
Paks, ESZI Sportcsarnok V.: Győrffy Pál Attila, Nyilas I., Fodor S.
Kometa Kaposvári KK: Jackson (13), Paár M. (8/6), Abell (19/3), Bogdán B. (8), Koprivica (20/3) Csere: Fazekas M. (4), Puska B. (-), Halmai D. (8), Krnjajszki B. (8/3), Antalics D. (2), Szőke B. (-), Hajduk A. (-). Vezetőedző: Váradi Kornél. Edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.
A Basket Brno legjobb dobói: Gregory Lee (26/15), Tomas Zdanavicius (15/3).

Mestermérleg

Váradi Kornél: – Ez egy roppant fizikális mérkőzés volt, egy jó felépítésű, erőteljes ellenféllel szemben. A találkozó elején védekezésben nem voltunk elég agresszívak, a félidőt követően azonban felépítettük a játékunka. Sikerült sokkal pontosabban kosárlabdázni, és kellően agresszív teljesítményt vittünk a parkettra. Voltak pozitívumai a találkozónak, a felkészülés szempontjából egy nagyon hasznos találkozót vívtunk.


A vasárnapi fináléban szoros első játékrész után a második tíz percet szépen meghúzta a Kaposvári KK, mely Antalics Dániel, Puska Bence és Remy Abell tripláival fordított, így a szünetben 41–36 állt az eredményjelzőn. A fordulás után a harmadik negyedben mindössze egy pontot dolgozott le hátrányából az Atomerőmű SE, mely a záró negyed elején úgy tűnt, hogy elveszti a döntőt. Krnjajszki Boris triplája után tízpontosra nőtt a különbség, de a paksiak innen is találtak visszautat. Az utolsó percben Milos Koprivica kezében volt a győzelem, a két kihagyott büntető azonban megbosszulta magát. Az utolsó másodpercben ugyanis Gulyás Milán a félpályáról talált be, ezzel hosszabbításra mentve az összecsapást. A ráadásban fej-fej mellett haladt a két csapat, az utolsó percben viszont már csak a Paks szerzett pontokat, mely ezzel megnyerte a tornát.

Kometa Kaposvári KK–Atomerőmű SE 92–97 (13–17, 28–19, 21–22, 20–24, 10–15) – hosszabbítás után
ESZI Sportcsarnok, V.: Kapitány G., Győrffy P., Ádám J.
Kometa Kaposvári KK: Jackson (14), Paár M. (2), Abell (21/6), Bogdán B. (9/3), Koprivica (16) Csere: Halmai D. (4), Fazekas M. (7/3), Krnjajszki B. (7/3), Puska B.(9/9), Antalics D. (3/3). Vezetőedző: Váradi Kornél. Edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.
Az Atomerőmű SE legjobb dobói: Ihring (25/15), Wright (19/6).

Mestermérleg

Váradi Kornél: – Remek döntő volt, jó kosárlabdát játszott mindkét csapat és nem mellesleg méltóképpen emlékeztünk Ferdinándra. A felkészülési mérkőzések elsődleges célja, hogy megismerjük a hibáinkat, kielemezzük és idővel kijavítsuk azokat. A mérkőzések végén okosabban kell használnunk a taktikai faultokat és higgadtabban kell támadnunk, hogy győztesen tudjuk elhagyni a pályát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában