Kosárlabda

2023.09.22. 21:22

Nagyot küzdve nyerte meg a Kaposvár utolsó felkészülési meccsét

Győzelemmel zárta a Kaposvári KK a felkészülési időszak utolsó meccsét a Honvéd otthonában péntek este.

Sonline.hu

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A találkozón Bogdán Benedek és Remy Abell kisebb sérülés miatt elővigyázatosságból nem lépett pályára. Bemutatkozott azonban Ronald Jackson, aki a héten kezdett el edzeni a somogyiakkal.

Az összecsapás első felében a Budapesti Honvéd SE mutatott kiegyensúlyozottabb játékot. A kaposvári szurkolók számára is jól ismert Isiah Brown vezényletével közel harminc percnyi játék után már 18 pontra nőtt a hazaiak előnye. A Kaposvár azonban küzdött, feljavult a vendégek védekezése, melynek köszönhetően hatékonyabbá, magabiztosabbá vált támadóoldalon is a játékuk.

Krnjajszki Borisz remekül irányított, nyolc gólpasszt adott, miközben egyszer adta csak el a labdát. A debütáló Ronald Jackson is gyorsan beilleszkedett a klubbal eltöltött rövid idő ellenére. Az új amerikai légiós 14 ponttal és értékes lepattanókkal segítette a kaposváriakat.

Kiegyensúlyozott játékot mutatott továbbá Derek Jackson is, aki többször volt eredményes távolról és remek százalékkal értékesítette dobásait, mindössze kétszer hibázva a hármason túlról. Védőoldalon az amerikai játékos három labdát is szerzett.

A fiatalok közül Halmai Dániel kapta a legtöbb játéklehetőséget, aki 9 pontja mellé 7 lepattanót is gyűjtött.

A fővárosi találkozóval lezárult az felkészülési meccsek sora, de a csapat folytatja a munkát, hiszen szeptember 29-én a Körmend vendégeként kezdik a somogyiak a bajnokságot.

Budapesti Honvéd SE–Kometa Kaposvári KK 75–77 (22–20, 25–21, 21–16, 7–20)
Ludovika Aréná, Budapest V.: Major Á., Dr. Németh P., Jankovics V.

Kometa Kaposvári KK: Krnjajszki B. 10/3, D. Jackson 17/6, Paár M. 5/3, R. Jackson 14/9, Koprivica 15 Csere: Halmai D. 9, Fazekas M., Antalics D. 7/3, Puska B., Szőke Bálint.
Vezetőedző: Váradi Kornél Edző: Szőke Balázs
Budapesti Honvéd SE: Henry 9/3, Kopácsi 3/3, Hajdu P. 6/6, Lautaro López 5/3, Peringer 2. Csere: Brown 19/6, Bazsó 9/9, Reizinger 4, Filipovic 18, Karda, Vámos, Major
Vezetőedző: Jovanovic Zlatko Edző: Dragan Alekszics.

Váradi Kornél: – Jó mérkőzést játszottunk, az első felével és a harmadik negyeddel nem voltam elégedett a védekezésünkkel. Amikor szigorítottunk védőoldalon utána támadásban is sokkal magabiztosabbak voltunk. Ami a legfontosabb, hogy jó karaktert mutattunk és végig csapatként harcoltunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában