Mennyei megyei

2023.09.22. 13:50

Tárgyalás nélkül tiltották el négy hónapra a Balatonboglár csapatkapitányát

Kijöttek az előző forduló fegyelmi határozatai, melyben többek között ötmeccses eltiltást kapott a Megye I-es Kaposfüred vezetőedzője, Széchenyi Attila, valamint négy hónapra elmeszelték a Megye IV-es Balatonboglár csapatkapitányát, Kiss Lászlót. A rutinos labdarúgó azonban nem ért egyet a játékvezető és a fegyelmi bizottság döntésével.

– Ennyi idősen már nem is igazán érdekel a döntés, maximum annyiban, hogy ötvenévesen elgondolkodom azon kell-e még futballoznom. Pontosan belelátok a „dolgok közepébe” és nem biztos, hogy szükségem van arra, hogy ki legyek téve ilyen játékvezetői döntéseknek – fogalmazott  Kiss László, a ’BB’ SC Balatonboglár csapatkapitánya, akire négy hónapos eltiltást szabott ki a héten az MLSZ SVI Fegyelmi Bizottsága.


Az MLSZ SVI Fegyelmi Bizottsága tárgyalás tartása nélkül eljárva, Kiss László (151186) labdarúgót, a ’BB’ SC Balatonboglár játékosát a Fegyelmi Szabályzat 21. § (3) bekezdés szerinti játékvezetővel szemben elkövetett sportszerűtlenség miatt 4 (négy) hónapra, 2024. január 17. napjáig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltja. A fegyelmi határozat ellen fellebbezésnek van helye a FSZ 57. §-a szerint. A fellebbezés határideje 15 nap.


– Az 53. percben egy hátulról történő becsúszás elszenvedője voltam, amit én szabálytalanságnak éreztem. A játékvezető azonban tiszta szerelésnek ítélte az esetet és engedte tovább az akciót, amit tovább kísért. Ekkor felpattantam és hevesen reklamálva futottam az irányába. A támadás azonban megtorpant és végül összefutottunk. Ezt ő szándékosnak ítélte és egyből kiállított. Ha jól tudom a jegyzőkönyvben az szerepel, hogy kézhasználat nélkül szándékosan nekirontottam – fogalmazott Kiss, aki hozzátette. – Tizenhét évesen kerültem a felnőttek közé az NB III-as Balatonlellénél. Játszottam a Kaposvári Honvédban, pályára léptem több száz mérkőzésen NB-s szinten. Aki ismer, az tudja, hogy egy mindig harcos, vehemens, győzni akaró játékos voltam, viszont sohasem alattomos. Ezt a kiállítást nem tartom jogosnak, az eltiltás mértékét pedig egyszerűen túlzónak találom. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában