Labdarúgás

2023.09.03. 13:22

Négyet rúgott Pakson a Rákóczi

Sokgólos sikert aratott a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának hatodik fordulójában a Paksi FC II. otthonában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A még nyeretlen Kaposvári Rákóczi FC a Sárbogárd SE elleni kupasikert, valamint a bajnokaspiráns FC Nagykanizsa elleni pontszerzést meglovagolva pontért, pontokért utazott Paksi FC tartalékcsapatának otthonába. A tolnaiak ellen hosszú sérülését követően visszatért a pályára a fiatal belső védő, Harsányi Dániel, aki még a BFC Siófok ellen szenvedett arccsont-törést. Ez azért is volt fontos a somogyiak szempontjából, mert a paksiak a legtöbb gólt szerezték a Dél-Nyugati csoportban. A találkozó első perceiben stabilan, szervezetten futballoztak a kaposváriak, sőt Hampuk Ádám révén helyzetbe is tudtak kerülni, de Simon Barnabás védte lövését. A folytatásban egyértelműen átvette a kezdeményezést a hazai csapat, de ez csak labdabirtoklási fölényben mutatkozott be, mivel a három belső védős rendszerben a Rákóczi nem engedte helyzetig az ellenfelet. A somogyiak viszont amikor eljutottak a kapuig igen veszélyesnek bizonyultak. A félidő derekén Ekker Milán húzott befelé a jobb szélről, majd ballábas lövését a felső kapufa hárította. A következő lehetőségnél már a kapufa sem volt a hazaiakkal, hiszen Bíró Dominik egy beadás után jól vette át a labdát, amivel becsapta védőjét, majd hat méterről lőtt a bal alsó sarokba (0–1). A szünet előtt megduplázta előnyét a Rákóczi, ugyancsak egy kontra után Ekker Milán hozta helyzetbe Bíró Dominiket, aki egy csellel elküldte védőjét, majd közéről, nyolc méterről lőtt a kapu bal oldalába (0–2). Erre gyorsan érkezhetett volna válasz a Paks részéről, de Pesti Zoltán hat méterről csak a felső kapufát találta telibe ziccerben. A hazaiak támadója a következő helyzetét viszont kihasználta, ráadásul kaposvári szempontból a legrosszabbkor, hiszen a hosszabbítás utolsó percében egy kipattanót lőtt a hálóba egy méterről (1–2).

A második játékrész kaposvári ziccerekkel indult. Az első tíz percben Hampuk Ádám könnyedén eldönthette volna akár a három pont sorsát is, hiszen előbb Bíró Dominik hozta őt helyzetbe, de közeli lövésbe belevetődött Simon kapus, majd Horváth Balázs kiugratását követően került ziccerben, de nem tudta elpöckölni a kapus lábai között a labdát. A következő lehetőségét viszont már értékesítette a Rákóczi csatára. Ezúttal a tizenhatos bal oldaláról, elég éles szögből végzett el szabadrúgást, amit a sorfal fölött, nagy erővel lőtt a rövid felsőbe (1–3). Nem sokkal később érkezett az újabb, mindent eldöntő Rákóczi gól, ezúttal a sokat robotoló Szederkényi Ádám elé került a labda, aki egy méterről pofozta azt a kapuba (1–4). 

A Rákóczi a folytatásban még magabiztosabbá tehette volna az első győzelmét, hiszen Babinszky Bence és Horváth Balázs is ziccerbe került, míg Ekker Milán újabb jó lövését a bal kapufa hárította. Azonban a kimaradt lehetőségek ellenére is fölényes sikert tudott aratni a somogyi együttes.

 

Paksi FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 1–4 (1–2)

Paks, 230 néző. V.: Szalai L. (Keszthelyi T., Balogh B.).

Paksi FC II.: Simon B. – Zoltán R., Temesvári, Gregor – Földi D., Pupp, Hegedűs J., Lépő (Máté Cs., 62. percben), Szécsi P. (Perger, a 73. percben) – Pesti Z., Ulbert (Szabó A., a 73. percben). Vezetőedző: Kindl István.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Gál (N. Mazzonetto, a 74. percben), Harsányi, Pusztai – Szederkényi, A. Mazzonetto, Horváth B. – Hampuk (Ötvös, a 88. percben), Bíró D. (Babinszky, a 73. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Pesti (45+2), illetve Bíró D. (a 30. és a 40. percben), Hampuk (a 68. percben), Szederkényi (a 75. percben).

Sárga lap: Pupp (a 67. percben), Hegedűs J. (a 78. percben), illetve Ekker (az 55. percben), Gál (a 63. percben), Horváth B. (a 80. percben).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában