fitnesz

2023.09.27. 13:57

Újra színpadra szólítják a fitneszeseket

A nyári szünet után újra színpadra viszik a legjobb produkcióikat a Bakó-Sas Fitnesz SE sportolói, akik szombaton a hazai rendezésű, gyermek korosztály számára kiírt IFBB-BSF Kaposvár Kupán gyarapíthatják az egyesület pontszámait.

Klein Péter Nándor

A nyári szünetben sem pihentek, hanem készültek az őszi versenyekre a Bakó-Sas Fitnesz SE versenyzői, akik szombaton, délelőtt tíz órától, a Kaposvári Körcsarnokban próbálják kihozni magukból a legtöbbet, s elkápráztatni a tökéletesen megválasztott ruhákkal és a produkciókkal a szakmai zsűrit.

– A szezonnyitó, pontszerző versenyünkre nyolcvan egyéni versenyzőt várunk – tudtuk meg Prukner-Sas Médeától, a versenyt szervező Bakó-Sas Fitnesz SE elnökétől. – Sajnos, ez nem túl magas létszám, mivel az egyesületek nagy része csak szeptemberben kezdett el készülni, így az edzők kevésnek érzik a felkészülési időt, ez indokolja a visszafogottabb létszámot. A magyar csapatokon kívül a nagybányaiak is jelezték, hogy szívesen részt vennének, s ezzel nemzetközivé tennék a Kaposvár Kupát. Ehhez kellett a magyar és a román szövetség jóváhagyása is, amit megkaptak.

A Bakó-Sas Fitnesz SE versenyzői már augusztus eleje óta készülnek a Kaposvár Kupára, ahol szeretnék tovább gyarapítani az egyesület IFBB pontszámait.

– A sportolóink kilencven százaléka színpadra áll majd, a többiek sajnos sérülés, betegség, vagy halaszthatatlan dolgok miatt nem tudnak eljönni – mondta Prukner-Sas Médea. – Sok új egyéni és csapat koreográfiával készültünk, sőt új duó is született a nyár folyamán.

A fitneszesek számára novemberben rendezik az Európa-bajnokságot, Pozsonyban, amire a magyar bajnokságról kvalifikálhatják magukat. A Kaposvár Kupa így egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a sportolók versenykörülmények között tökéletesítsék tovább a gyakorlataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában