Kosárlabda

2023.10.20. 15:15

A padlóról kell felállni a nyeretlen Paks otthonában

Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság (NB I./A) 4. fordulójában ezúttal is idegenbe utazik a Kometa Kaposvári KK, mely egy hete a címvédő Szombathelyi KKA otthonában szenvedett nagyarányú, harminchét pontos vereséget.

Váradi Kornél együttese ugyan a 2. fordulóban hazai környezetben 94–80-ra legyőzte az NKA Pécs gárdáját, az idegenbeli poszterezés azonban még várat magára, hiszen a nyitókörben Körmenden is jobbnak bizonyult (80–71) a hazai együttes. Jó hír, hogy deréksérülése után ismét bevethető Ronald Jackson, így ha az utolsó edzésen nem sérül meg senki, akkor szombaton az Atomerőmű SE ellen a szezon során először állhat ki teljes kerettel a Kaposvári KK.

NBI/A – 4. forduló
Atomerűmű SE–Kaposvári KK
Szombat 19.45 (M4 Sport+)

Csirke Ferenc együttese három forduló után nyeretlen, így a Szolnok (73–67), a Körmend (62–80), valamint a Pécs (82–80) elleni vereség után kijelenthető, hogy az Atomerőmű SE igen komoly eredménykényszerben van. Ráadásul több kulcsember, így Eilingsfeld János, Duda Sanadze és Mario Ihring sem bevethető paksi oldalon sérülés miatt.

A két csapat az előszezon folyamán kétszer is megmérkőztek egymással. Előbb Pakson, a Morgen Ferdinánd Emléktorna fináléjában egy emlékezetes, hosszabbításba torkolló összecsapáson 97–92-re nyert az Atomerőmű, mely Kaposváron, az Orosz László Emléktornán ennél sokkal simábban, 69–90-re diadalmaskodott.

– A Falco egy jó szerkezettel rendelkező extra csapat – fogalmazott Krnjajski Boris. – Próbáltunk mindent megtenni a címvédő otthonában, de nem tudtuk felvenni a versenyt. Szeretnénk folyamatosan fejlődni, így többek között azért is dolgozunk, hogy hazai pályán már ne legyen ekkora különbség a két csapat közötti.

– Lehet, hogy rosszul kezdett a Paks, de ez nem téveszthet meg minket. Tisztában vagyunk vele, hogy egy jó játékosokból álló, erős csapatról beszélünk. Ezt az előszezonban a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg. Tisztában vagyunk az erősségeikkel, miután kétszer is vereséget szenvedtünk ellenük. Tisztában vagyunk az akkor elkövetett hibákkal, most az a célunk, hogy ezeket elkerüljük. Véleményem szerint ez lesz az ASE elleni győzelem kulcsa – nyilatkozta a csapatkapitány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában