Karate

2023.10.23. 14:43

Budapesti karate vb: megtartotta utolsó edzését a válogatott

Hétfőn délelőtt megtartotta utolsó nagy, közös edzését a keddtől vasárnapig tartó, 26. Karate Világbajnokságon induló magyar karate válogatott.

Fotó: Jani_Martin

Az edzést Büchler Zsolt szövetségi kapitány felügyeletével Fischer Mihály, Papp Miklós és Anti Zsuzsanna válogatott edzők tartották, és jelen volt mind a 22 vb-résztvevő. Az eseményen megjelent Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke és Dr. Tahon Róbert főtitkár, akik sok sikert kívántak a válogatottnak a Papp László Budapest Sportcsarnokban sorra kerülő eseményhez.

"A felkészülés jól sikerült, minden versenyző egészséges, a válogatott készen áll a megméretésre, és a szakvezetés bizakodóan várja a világbajnokságot" – mondta Büchler Zsolt szövetségi kapitány.

Dr. Mészáros János az edzés végén a sportolóknak átadta Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár jókívánságait, aki ezúton is sok sikert kívánt a magyar karatésoknak. A szövetség elnöke arra is kitért, hogy minden egyes versenyzőn látja a fejlődés jeleit, és optimista a szereplést illetően. A válogatott tagjainak azt mondta, hogy amikor a küzdőtérre lépnek, ne érezzék tehernek a hazai rendezésű világbajnokságot, de tegyenek meg mindent a győzelem érdekében.

"Az elmúlt időszakban mindenki elkövetett mindent. A szövetség annak érdekében, hogy a lehető legjobb világbajnokságot rendezzük meg, az edzők és ti pedig a minél jobb eredmények érdekében. Beletettük a munkát, és most majd meg fogjuk látni, hogy mire lesz elég. Remélem, hogy több magyar érem is születik a vb-n. Bizakodó vagyok, hogy az eddigi legjobb és magyar szempontból a legsikeresebb világbajnokság áll előttünk. Minden esélyünk megvan rá" – fogalmazott Dr. Mészáros János.

A világbajnokság első, keddi versenynapján hat magyar karatés lép tatamira.

26. Karate Világbajnokság, Budapest, a verseny keddi magyar indulói:

Férfi egyéni formagyakorlat selejtezők (Nagy Botond)
Női egyéni formagyakorlat selejtezők (Sterck Laura)
Férfi küzdelem selejtezők és vigaszágak, +84 kg (Kapdebo Botond)
Női küzdelem selejtezők és vigaszágak, +68 kg (Fleischer Dóra)  
Férfi küzdelem selejtezők és vigaszágak, 84 kg (György Dániel)
Női küzdelem selejtezők és vigaszágak, 68 kg (Pap Dorottya)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában