Labdarúgás

2023.10.15. 17:47

Nem tudta elrontani az Iváncsa mérlegét a Rákóczi

Az utolsó másodpercekig küzdött, de vereséget szenvedett a Kaposvári Rákóczi FC a listavezető Iváncsa KSE ellen a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 11. fordulójában.

Klein Péter Nándor

Nem várt könnyű feladat a Rákóczira, amely az MTK II. ellen, a hajrában elbukott pontokat az éllovas Iváncsa ellen szerette volna visszaszerezni. Ehhez a már megszokott fegyelmezett, taktikus játék dukált a kaposváriaktól, bár a vendégek az első percekben rögtön egy lesgóllal jelezték pontszerzési szándékukat, emellett pedig az irányítást is átvették. A Rákóczi a stabilitás érdekében ötvédős rendszerre váltott, s kontrák után próbált veszélyeztetni. Egy apróbb megingás viszont sokba került a hazaiaknak, ugyanis a 29. percben Törőcsik Péter egy remek kiugratást követően kilépett a leshatárról, majd tíz méterről, higgadtan emelt a kifutó Horváth Fábián felett a hálóba (0–1). A Rákóczi próbált megújulni, de hiába, hiszen a szünet előtt, egy jobboldali beadás remekül találta meg az érkező Bányai Pétert, aki öt méterről, kapásból lőtt a kapu bal oldalába (0–2).

 

A második játékrészre kétgólos hátrányból futottak ki a zöld-fehérek, akik próbáltak feljebb védekezni, minél előbb labdát szerezni, s eljutni az ellenfél kapujáig. Az első helyzet mégis a vendégek előtt adódott, azonban D’Urso Giuliano átlövése után Horváth Fábián a levegőben úszva tolta szögletre a labdát. Azonban az első ígéretes kaposvári lehetőségre sem kellett sokat várni, de Szederkényi Ádám hiába ugratta ki remekül Hampuk Ádámot, a hazaiak támadója a jobb alsó mellé lőtt. A következő helyzetét viszont már gólra váltotta a Kaposvár, Gál Mátyás jobb oldali beadását a hosszú oldalon Horváth Balázs vette át, majd kíméletlenül lőtte a labdát a jobb felsőbe (1–2). A szépítés meghozta a hazaiak kedvét és önbizalmát, így a hátralévő húsz percben minden egy lapra téve mentek előre. Horváth Rudolf három támadót is pályára küldött a kispadról, köztük azt a Mayer Milánt is, aki fél év kihagyás után tért vissza a pályára. A kaposváriak azonban hiába tettek meg mindent az egyenlítésért, nem volt olyan szerencséjük, mint egy hete az MTK II. csapatának ellenük.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Iváncsa KSE 1–2 (0–2)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 200 néző. V.: Szommer A. (Kondákor T., Szalai D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil (Mayer, a 87. percben), Harsányi, Pusztai – A. Mazzonetto (N. Mazzonetto, a 82. percben), Szederkényi – Horváth B., Hampuk (Babinszky, a 64. percben), Gál M. – Bíró D. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Iváncsa KSE: Ordasi – Madarász, Aradi, Kasza, Kiatipisz – Vallejos (Suszter, a 65. percben), D’Urso, Horváth B., Kovács S. – Törőcsik (Székely, a 82. percben), Bányai (Barta, a 89. percben). Vezetőedző: Tóth András.

Gólszerzők: Horváth B. (a 70. percben), illetve Törőcsik (a 29. percben), Bányai (a 43. percben).

Sárga lap: Ekker (a 23. percben), illetve Madarász (az 57. percben), Törőcsik (a 64. percben).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában