Futás

2023.10.24. 17:36

Sportpálya az egész város, futóverseny a Nagypiacon

Kedden az Egészséges Kaposvár 2030 program keretében rendezték meg az I. Nagypiaci Akadályfutás Kaposvári Általános- és Középiskolák Váltóbajnokságát.

Őszi Ádám

Fotó: Lang Róbert

Kilenc iskola tizenhárom csapata és százharminc diákja vett részt a "Sportpálya az egész város" keretein belül megrendezett akadályfutó váltóbajnokságon. A diákok nagy elánnal és hatalmas lelkesedéssel teljesítették a közel egy kilométeres pályát, melyet a szervezők a Kaposvári Nagypiac területén alakították ki. Itt volt a rajt- a cél- és a váltózóna egyaránt. A mezőny körbefutotta a régi csarnokot, majd annak belső terében teljesített egy a piacon található tárgyakból felállított labirintust, ami klasszikus értelembe véve egy akadálypálya volt. Természetesen az új épületrész, így a lépcsőfutás és a parkolóházas futókör sem maradhatott el. A versenyzők végül a virágosok között, az udvaron vágták át a célszalagot. 

– Minél több olyan versenyt szeretnénk szervezni, mely valamilyen formában eltér a hagyományos sporteseményektől. Szeretnénk vele azokat megszólítani, akik jelenleg kevésbé aktív életmódot folytatnak – fogalmazott Péter Attila a projekt és a verseny főszervezője. – Ezért találtuk ki a "Sportpálya az egész város" versenysorozatot, ami olyan izgalmas helyszínekre kalauzolja el az indulókat, ahol egyébként nem lehet, vagy nem is szabad sportolni. Az első ilyen helyszínünk most a piac, ahol nagyon készségesen fogadtak bennünket. A következő ilyen lesz a belvárosi akadályfutás, ahol kinyitja a kapuját előttünk a Vármegyeháza, a Kapos Hotel és átfutunk a majd többek között a Corso áruházon is. Olyan helyeket keresünk, ami egy kis izgalmat kölcsönöz a mozgás mellé. A harmadik helyszínsorozat még megbeszélés alatt van, de úgy tervezzük, hogy meghódítjuk a Sportközpontot, a Kaposvár Arénát és környékét. Bízom benne, hogy sikerrel járunk.

A kisebbek között a Kaposvári Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjai voltak a legügyesebbek, így a nyakukba került az aranyérem, megelőzve a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola és a Duráczky József Általános Iskola tanulóit. A nagyobbak versenyét a Kaposvári SZC Eötvös Lóránd Műszaki Technikum és Kollégium diákjai nyerték, megelőzve a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium mindkét csapatát. További résztvevő intézmények: PTE Szigeti-Gyula János Egészségügyi Technikum és Szakiskola, MATE Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Lamping József Technikum és Szakközépiskola és Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola és Gimnázium.

Az arany- ezüst- és bronzérmeket, valamint a csapatoknak járó serlegeket a Kaposvári Nagypiac Kft. ügyvezető igazgatója, Róna Ágnes adta át a versenyzőknek. Továbbá a termelők jóvoltából minden résztvevő kapott gyümölcsöt az egészséges életmód jegyében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában