Támogatás

2023.10.02. 20:15

Százkilencven millió forintot kapott a várostól a Rákóczi és a BFLA

Közel kétszáz millió forinttal támogatja ebben az évben a Kaposvári Rákóczit, valamint a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiát Kaposvár megyei jogú város önkormányzata.

Klein Péter Nándor

Népességarányosan Kaposváron legtöbb a sporttámogatás mértéke hazánkban – emelte ki Szita Károly, a város polgármestere, mielőtt hétfő délután aláírta a Kaposvári Labdarúgó Kft.-t és a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiát támogató szerződést az akadémia Cseri úti sportcentrumában. A felnőtt csapatot működtető gazdasági társaságot, valamint a megközelítőleg 260 ifjú labdarúgó fejlődéséért dolgozó akadémiát ebben az évben 190 millió forinttal támogatja Kaposvár.

– Kaposváron kettőezer olyan fiatal van, aki szervezett keretek között sportol – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Ez óriási öröm számunkra, hiszen a célunk, hogy a mindennapok részévé, életformává váljon a mozgás, minden korosztály számára. Annak érdekénben, hogy minél eredményesebbek legyenek a fiataljaink fontos a támogatás.

A városvezető kiemelte, hogy napra pontosan huszonöt évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit a ma már Bene Ferenc nevét viselő sportcentrum, ahol a város utánpótlásnevelő egyesületeit figyelembe véve a legtöbb gyermek sportol.

– Fontos az utánpótlás és az első csapat számára a város támogatása – mondta Prukner László, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke. – Amikor huszonöt évvel ezelőtt még utánpótlásedzőként dolgoztam megközelítőleg sem voltak ilyen feltételek, mint, amilyenek most a rendelkezésünkre állnak. Egy kicsit el is kényeztetjük a gyermekeinket, gondolok itt arra, hogy a környező országokban messze nincsenek ilyen feltételek. Infrastrukturális szempontból ez a város minden elvárásnak megfelel, ehhez a szakmai munkát kell hozzátennünk. Minél több gyereket kell toboroznunk és a szülők áldozatvállalása is kell ahhoz, hogy futballistákat tudjunk nevelni. Ez napi egy óra edzéssel nem lehetséges, mert olyanokkal kell felvennünk a versenyt, akik nem az okoseszközök használatával töltik a szabadidőjüket. Abban bízom, hogy ahogy ezt már többször megtettük az elmúlt évtizedek során,  saját nevelésű játékosokkal jussunk fel és stabilizáljuk a csapatainkat, mind az utánpótlásban, mind felnőtt szinten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában