Helyi sport

2023.10.05. 17:35

Szomszédvári rangadó "újragondolva", az újonc Pécs érkezik a Kaposvár Arénába

Az Egis Körmend elleni 80–71-es vereség után pénteken, hazai környezetben is bemutatkozik a Kometa Kaposvári KK. Váradi Kornél együttese az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság 2. fordulójában az újonc NKA Universitas Pécs gárdáját fogadja.

Őszi Ádám

Fotó: Lang Róbert

A 18 órakor kezdődő összecsapás előtt a klubvezetés és a szurkolók közösen búcsúztatják el a visszavonuló klubikont, Hendlein Rolandot, aki az együttes szakmai tanácsadóként folytatja karrierjét. A jeles eseményre olyan korábbi kaposvári kiválóságok is ellátogatnak, mint például az egykori közönségkedvenc, Marko Spica.

A szurkolók nagy bánatára, tavaly hosszú idő után először nem rendeztek szomszédvári rangadót pécsi és kaposvári szerepleosztásban, miután a 2021/22-es szezon végén a Pécsi VSK kiesett, így búcsúzott a magyar élvonaltól. Most viszont egy év távlatában újra van pécsi csapat az NB I-ben, igaz nem a tradicionális Pécsi VSK, hanem a 2011-ben alapított városi rivális, az NKA Universitas Pécs. Apró érdekesség, vagy ha úgy tetszik a sors furcsa fintora, hogy az előző szezon végén a két másodosztályú pécsi csapat pont egymás ellen vívta a rájátszás fináléját, melyet végül 3–2 arányban az NKA Pécs nyert meg, amivel története során először feljutott az élvonalba.

A pénteki főszereplők viszonylag friss tapasztalatokkal rendelkeznek egymással kapcsolatban, ugyanis legutóbb három hete, a XII. Orosz László Emléktorna elődöntőjében találkoztak. Akkor pécsi oldalon a bosnyák légiós, Manjgafic Fahrud 24 pontig jutott, csakúgy mint a kaposváriak amerikai kosarasa, Remy Abell. A mérkőzésen 88–82-es somogyi győzelem született, de az NKA Pécs végig lőtávolságon belül tudott maradni.

Férfi NB I/A – 2. forduló
Kometa Kaposvári KK – NKA Universitas Pécs
Helyszín: Kaposvár Aréna 
Időpont: Péntek 18:00

– A hét elején kielemeztük a körmendi vereséget, hiszen fejlődni csak úgy lehet, ha tisztában vagyunk a hibáinkkal – fogalmazott Váradi Kornél, a Kaposvári KK vezetőedzője, aki hozzátette. – Pénteken egy kimondottan nehéz mérkőzésre számítok, véleményem szerint az NKA Pécs friss feljutóként a jelenlegi mezőny sötét lova. Egy bevált és sikeres szisztéma mentén haladtak tovább, nem tértek le a megkezdett útról, ellenben kiegészülve minőségi légiósokkal és tapasztalt magyar játékosokkal. Védekezésben és támadásban is érvényesítenünk kell az akaratunkat, végig a saját játékunkra kell koncentrálni, de a siker kulcsa a folyamatos fókuszon lesz.

– Már az egymás elleni felkészülési meccsen is látszott, hogy ez a Pécs egy nagyon pörgős csapat – nyilatkozta lapunknak Puska Bence, a Kaposvári KK fiatal tehetsége.  – Gyors kosárlabdát játszanak, és egyes játékosaik remek egyéni megmozdulásokra képesek. A héten sokat videóztunk, kielemeztük a játékukat, így tudjuk, hogy mire kell figyelnünk. Ha a megbeszélteket betartjuk, akkor biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzést játszunk és megszerezzük az első győzelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában