Kerékpár

2023.10.09. 13:28

Tízszer is körbetekerték a Desedát a víztározó tervezőjének emlékére

Jetter Sándor tiszteletére tizennegyedik alkalommal rendeztek emléktúrát a kerékpárosok számára a Deseda körül a Seven Hills MTB SC szervezésében. Öt, tíz vagy bármennyi kört lehetett megtenni.

Trancsik Zsanett Kármen

Jetter Sándor tervezte a Deseda-víztározót, s az ő emlékére rendeztük ezt a túrát – kezdte az emléktúra előtt Naszódi Zsolt, a főszervező. – Ifjabb Jetter Sándorral elég jó kapcsolatot ápol az egyesületünk, a Seven Hills MTB SC, így kézenfekvő volt, hogy szervezünk egy ilyen rendezvényt. Minden évben nagyjából október első hétvégéjén rendezzük és öt vagy tíz kört lehet tekerni a teljesítménytúra keretein belül, de bárki jöhet és bármennyi kört teljesíthet, ugyanúgy szerepelni fog az emléknapon a teljesítménye. Nagyjából száz-százötvenen indulnak ezen a túrán évente, most, hogy az esemény becsatlakozott az Egészséges Kaposvár 2030 programba, így azért vártunk egy plusz ötven-száz résztvevőt.

 

A Jetter Sándor Emléktúrán a választott távot egyéniben és csapatban is teljesíthették a résztvevők. A tíz körre nevezők rajtja 9 és 12 óra között folyamatosan zajlott, a szintidő öt óra volt, tehát 17 óráig be kellett fejezni a tizedik kört. Ugyanez volt az eljárás az öt körre nevezőknél is.

Akik kevesebbet szerettek volna tekerni, azoknak a "Deseda, ahányszor akarod" túra volt az ajánlott, amelyben a szervezők nem határoztak meg sem körszámot, sem szintidőt, a jelentkezők döntötték el hány kört akarnak teljesíteni. A kötöttség annyi volt, hogy ők is érjenek be legkésőbb 17 óráig.

– Ennek a rendezvénynek pont az a lényege, hogy szintidőt állítsunk fel, s a teljesítménytúrán belül azért értékelhető teljesítménnyel körbe lehessen tekerni – folytatta Naszódi Zsolt. – Alapból abból a felindulásból találtuk ki ezt az egészet, hogy ne feltétlen egy verseny, hanem inkább egy ilyen tömegsportrendezvény jellegű legyen ez a túra. Ne a versenyzés és a teljesítmény legyen az elsődleges, hanem inkább csak a teljesítés. Itt nincs nyertes, mindenki kap egy emléklapot, melyen feltüntetjük a teljesített körök számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában