Kézilabda

2023.11.21. 14:13

A cél, hogy érvényesüljenek a fiatalok a felnőttek között

A nyár végi korosztályváltás óta az első összetartásán vett részt az ifjúsági korból juniorba lépő fiú kézilabda-válogatott, amely az elmúlt időszakban két felkészülési mérkőzést is játszott a horvát csapat ellen.

Sonline.hu

Az utánpótláskorú lányok után a fiúk is részt vettek az első őszi válogatott összetartáson. A serdülők és az ifjúságiak mellett a juniorok (2004-2005-ös születésűek) is találkoztak: az előző évadban még ifikként szereplő, a korosztály világbajnokságán a nyáron tizenegyedikként végző együttes immár Sótonyi László szövetségi edző vezetésével állt újra munkába.

A csapat Nagykanizsán edzőtáborozott, a programba pedig két felkészülési mérkőzés is bekerült, az augusztusi vb-n bronzérmet szerző horvátok ellen; a magyar fiatalok előbb 37–28-ra, majd 31–30-ra nyertek.

– Mindkét stáb arra használta fel ezt a lehetőséget, hogy megismerje ezt a korosztályt. Szerettük volna látni, hogy dolgoznak a srácok, mennyire sikerül a pályán megvalósítani azt a játékrendszert, amit elkezdtünk előtte gyakorolni – mondta a nemrégiben Az év utánpótlásedzőjének megválasztott Sótonyi László az Utánpótlássportnak. – Ismerkedős hét volt ez, felmérésekkel. Elkezdtük azt a munkát, aminek a főpróbája a jövő nyári U20-as Európa-bajnokságon lesz. Az első benyomások pozitívak.

– A horvátoknál tizenegy új játékos szerepelt a vb-hez képest, de nálunk is voltak olyanok, akik a nyáron nem vettek részt a világversenyen – tette hozzá. – A felkészülési mérkőzések esetében nem az eredmény a legfontosabb, ebből nem akarok következtetéseket levonni; elsősorban a saját játékunkra voltunk kíváncsiak. A következő lépcsőfok, amikor világversenyen, krízishelyzetben kell majd a megtanult elemeket hasznosítani. Igyekszünk a folytatásban is minél erősebb ellenfelekkel találkozni, hogy megfelelő módon felmérjük, mit tudunk, miben kell még fejlődni. Egyébként a korosztályos világversenyekből sem kell messzemenő következtetéseket levonni, hiszen az elsődleges cél, hogy tanuljanak, és a felnőttek között érjenek révbe majd ezek a játékosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában