Röplabda

2023.11.28. 15:07

Bravúr kell Svájcban, hogy tovább jussanak a párharcban

Az egy héttel korábbi, sima 3–0 arányú vendégsikerrel zárult találkozó után igazi bravúr lenne, ha a Fino Kaposvár szerdán este Svájcban ki tudná harcolni a tovább jutást.

Kedden igencsak korán ébredtek a Fino Kaposvár férfi röplabdacsapatának a tagjai; már hajnali 5.30 órakor az autóbuszban ültek, Ferihegyen pedig – mert most Budapestről indult a gépük – repülőre váltottak. Az első úti cél Frankfurt volt; innen mentek tovább a svájci nagyvárosba, Genfbe, ahová 15 óra felé érkeztek meg. A tervek szerint kedden este amolyan átmozgató jellegű edzés várt a somogyi együttesre a találkozó helyszínén, s a CEV Kupa-visszavágó napján, szerdán dél környékén is megmozgatja a kaposvári társaságot a Szlobodan Prakljacsics, Demeter András György edződuó. A mérkőzés magyar idő szerint pontban 20 órakor kezdődik majd.

– Mindenképpen javulnunk kell a nyitások minőségében, problémánk volt a centerjátékban, s a támadások szervezését is jobban kell megoldani, illetve kivitelezni. Csak akkor lehet esélyünk, ha mindenki a maximumot – vagy még annál is többet – adja ki magából szerdán este Genfben. Nem szabad engedni, hogy az ő a akaratuk érvényesüljön a pályán. Mert ha így történik, akkor megint nagyon elver bennünket a Chenois... – mondta még az utazás előtt Demeter András György, a Fino Kaposvár magyar edzője.

Csütörtökön utazik majd haza a Fino, s a vissza út is hasonló lesz, azaz Genf, Frankfurt, Budapest, végül pedig Kaposvár. A párharc győztese – a svájciaknak elég a tovább jutáshoz két nyert szett – a CEV Kupa legjobb 16 csapata között folytathatja.

A Fino Kaposvár várható kezdőcsapata: Magyar Bálint (45-szörös válogatott), Hubicska Patrik (7-szeres válogatott), Iván Bence (2-szeres válogatott), Baróti Árpád (42-szeres válogatott), Bögöly Gábor (12-szeres válogatott), Lescay Favier Tomas Alejandro (kubai) vagy Stepan Novoselov (orosz). A liberó Bozóki Bence (44-szeres válogatott) lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában