Vizilabda

2023.11.25. 19:58

Bravúrral robogott be a felsőházba a Kaposvári VK

Világraszóló bravúrgyőzelmet aratott a Szolnoki Dózsa otthonában a papíron sokkal esélytelenebb Kaposvári VK az E.ON férfi vízilabda OB I. 12. fordulójában. Surányi László tanítványai ezzel a sikerrel visszahozták a PVSK ellen elhullajtott pontokat, s bebiztosították a helyüket a felősházba.

Klein Péter Nándor

A bajnokság egyik elcsapatának otthonába utazott a Kaposvári VK, amely bár az előző fordulóban elszenvedett vereség miatt reményvesztetten, az esélytelenek nyugalmával ugrott vízbe Szolnokon, de a felsőházba kerülés szempontjából nem vehették félvállról a találkozót a somogyiak. Főként úgy nem, hogy az UVSE legyőzte a Miskolcot, amivel sokat segített a Kaposvárnak abban, hogy megőrizze a hetedik pozícióját. Az első negyedben lehetett érezni Surányi László tanítványain, hogy lendületet és újabb reményt adott számukra az újpestiek bravúrja, hiszen ifjabb Berta József büntetőjével gyorsan magukhoz is ragadták a kezdeményezést, majd amint egyenlítettek a hazaiak, a játékvezetők mindig befújtak egy ötméterest a vendégeknek, amit rendre gólra is váltottak. Érdekesség, hogy mindannyiszor más-más játékos nézett farkaszemet Józsa Ottó kapussal. A második felvonásban Fülöp Bence megszerezte a KVK első akciógólját, de az előny ekkor sem tartott sokáig, Szeghalmi Zsombor emberelőnyből gyorsan egalizált, de ami öröm, hogy folyamatosan a szolnokiaknak kellett futniuk az eredmény után. Ez a folytatásban sem változott, hiszen ifjabb Berta József akciógólja után ismételten a somogyi gárdánál volt az előnyt, amit a negyedik büntetőjükből, Pellei Frank révén kettőre tudtak növelni. Várható volt, hogy a hazaiak is hamarosan ötmétereshez jutnak majd, erre nem is kellett sokat várni, azonban Kósik Soma védte Kovács Gergő ötösét. A szolnokiak játékosa viszont még a nagyszünet előtt betalált, így faragott csapata hátrányán.

A fordulást egy hosszabb gólcsend követte, ami a kaposváriaknak kedvezett, s ezt a mentális előnyt kiaknázva Aranyi Attila emberelőnyből meg is szerezte a KVK újabb találatát. Erre bár érkezett válasz hazai részről, azonban az utolsó negyedre továbbra is vendégvezetésről úsztak neki a felek. Így érett az országra, sőt inkább világraszóló bravúr!

Az utolsó felvonást Juhász-Szelei Norbert találata vezette be, amire nem érkezett felelet, köszönhetően a KVK kitűnő emberelőnyös védekezésének. Ezt ráadásul még fokozni is tudták a vendégek, hiszen Fülöp Bence is bevette a szolnoki kaput. Ezt követően Hangay Zoltán egy időkéréssel próbálta kizökkenteni a lendületéből a Kaposvárt, s egyúttal kicsit felrázni a csapatát, de ez mit sem ért, hiszen a kaposváriak feltartóztathatatlanul robogtak a bravúr, s a felsőház felé. Az utolsó percekre sem állt feje tetejére a találkozó, melyen hatalmas bravúrgyőzelmet arattak Juhász-Szelei Norberték, akik az utolsó forduló eredményeitől függetlenül bejutottak a legjobb nyolc közé.

Szolnoki Dózsa Praktiker–Kaposvári VK 8–10 (3–3, 2–3, 1–1, 2–3)
Szolnok, 140 néző. Vezette: Fodor R., Tóth S.

Szolnoki Dózsa Praktiker: Józsa – Schmölcz (1), Ágh, Jansik D. (1), Kovács G. (2), Vismeg Zs. (1), Pásztor M., Csere: Ionescu (1), Szeghalmi (2), Cseh M., Vámosi B., Teleki, Böröczky. Vezetőedző: Hangay Zoltán.
Kaposvári VK: Kósik – Kakstedter, ifj. Berta J. (2), Pellei F. (2), Fülöp B. (3), Baj, Vindisch. Csere: Aranyi A. (1), Klinger, Palatinus, Juhász-Szelei (2), Vörös, Vadas. Vezetőedző: Surányi László.

Gól, emberelőnyből: 11/1, illetve 5/2.
Gól, kettős emberelőnyből: 1/1, illetve –.
Gól, ötméteresből: 1/0, illetve 4/4.
Kipontozódott: Fülöp B. (29. p.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában