Megyei Labdarúgás

2023.11.14. 17:06

Kiütötte a Somogyszil az őszi bajnokot

A Somogy vármegyei IV. osztályú labdarúgó-bajnokság déli csoportjának utolsó őszi fordulójában a Somogyszil tett pontot az éllovas Babócsa hosszan tartó győzelmi sorozatára.

Őszi Ádám

Fotó: Muzslay Péter

Az őszi idény utolsó játéknapján a Homokszentgyörgy legyőzésével zárkózott a Somogyszob, miután a Somogyszil az idény legnagyobb meglepetését prezentálva erre lehetőséget biztosított. A 11. forduló előtt még hibátlan Babócsa zsinórban a tizedik bajnoki sikerére készült, a győzelmi sorozatot azonban a vendégek Tóth Benjámin mesterhármasával, valamint Szabó Gyula duplájával megszakították. A 2023-as naptári esztendő utolsó tétmérkőzésén megszerezte szezonbeli első győzelmét a sereghajtó Inke ellen diadalmaskodó Ötvöskónyi, míg  a Kaposújlak a Gyékényes vendégeként javított gólarányán.


Babócsa SE – Somogyszili SE 1–5 (1–3)
Babócsa, V.: Zsoldos J. 
Babócsa: Bicsár, Tóth R. (Talpas N. 46.), Szabó G., Talpas M., Gerlecz, Orsós R. (Csonka 75.), Pfeifer, Berkics, Bognár K. (Gyurkovics 34.), Kövesdi, Nyerges. Edző: Talpas Norbert.
Somogyszil: Fodor, Belányi (Ősz 76.), Druzsin (Lőrinczi 53.), Szabó Gy. (Tábori G. 85.), Tóth B., Kőszegi, Tóth A., Németh J., Tapaszti, Fodor, Szabó M. (Giener 87.). Edző: Fodor Dániel.
Gólszerzők: Orsós R. (23.), ill. Tóth B. (13., 40., 49.), Szabó Gy. (28., 62.).

–  Ilyen jól még nem láttam futballozni ezt a csapatot, sőt 1999 óta ez volt a legjobb mérkőzés, amint pályára léptem a Somogyszili SE játékosaként. Minden körülmény adott volt, egy megyei szinten jónak mondható pálya, és egy nagyszerű ellenfél. A mérkőzés minden percét élveztem, a helyzeteinket pedig gyakorlatilag maradéktalanul gólra váltottuk, sőt olyan szituációkból is betaláltunk, ami korábban nem volt jellemző – fogalmazott Kőszegi József, a vendégek csapatkapitánya. – Az első pillanattól kezdve remekül kiegészítettük egymást, ez a siker egy nagybetűs csapatmunka volt. Egymás hibáit rendre korrigáltuk, ami mellett zártan védekeztünk és elöl is jól tartottuk a labdát. Roppant sportszerű összecsapás volt, melyen edzettség hiányában az erőnlétünk határáig küzdöttünk. Külön szeretnék gratulálni a fiataloknak, akik az elmúlt években ifjúsági csapat hiányában a felnőttek mezőnyében edződve váltak csapatunk meghatározó játékosaivá.


További eredmények

Mezőcsokonya SE II. – ’Kapostáj’ Zimány SE 3–2
Somogyszobi VSE – Homokszentgyörgyi SE 5–1
Gyékényes SE – Kaposújlak SC 2–9
Ötvöskónyi KSE – Inke Villtek SE 3–1
Szabadnapos: Csököly ÖSE


Tabella


Mesterlövészek 

1. Talpas Mihály (Babócsa) - 16 gól
2. Tóth Benjámin (Somogyszil) - 10 gól
3. Kolló Mihály (Somogyszob) - 9 gól
3. Vaczkó Patrik (Babócsa) - 9 gól
5. Kiss Márk (Mezőcsokonya II.) - 8 gól
5. Orsós Róbert (Babócsa) - 8 gól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában