Megyei Labdarúgás

2023.11.22. 13:19

"NB I-es" honlapot villantott a szurkolóiról elhíresült megyei kiscsapat

Nem csak a pályán és a "lelátón", de az internet éterében is maradandót alkot a Somogy vármegyei II. osztályban szereplő Nágocs SE labdarúgócsapata.

Fotó: Mézmer András

Vármegyei tündérmese zajlik a tabi járásban, a mindössze 565 főt számláló Nágocson, ahol az elmúlt években igencsak felpezsdült a helyi sportélet. Az 1926-ban alapított Nágocs SE az 1996/97-es szezont követően megszűnt, és sokáig úgy tűnt, hogy ezzel végérvényesen le is zárult a helyi labdarúgás története. Roppant kevés község amatőr sportegyesülete képes talpra állni és újraindulni, sajnos az amortizáció és a megszűnő egyesületek száma sokkal magasabb. A recept viszont adott, a Nágocs SE szolgáltatja és példaértékű lehet mások számára is.

A község végül több évnyi előkészület után, megszűnését követően kereken húsz évvel, 2017-ben alakult újra, és kezdte meg másodregnálását a megyei futballtérképen. Az igazán komoly vízválasztó azonban a 2021/22-es idény volt, miután a Balatonendrédi Haladás FC nem vállalta el az osztályváltást, így a lehetőség és vele együtt a felkérés a Nágocs SE ölébe hullott bajnoki bronzérmesként.

A 2022/23-as szezont a harmadosztály újoncként, egyetlen egy botlással húzta be a Nágocs SE, mely bajnokként vállalta a másodosztályú tagságot és minden egyéb követelménynek eleget tett. Az együttes idei bajnoki szerepléséről már több ízben írtunk, és a csapat szurkolói, a "B-közép" is felhívta magára a figyelmet a helyi- és országos médiában egyaránt. 

A Nágocs SE élvonalbeli- és profi sportcsapatokat idéző módon használja ki a közösségi média adta lehetőségeket, a minap pedig útjára indult az egyesület új weblapja, mely formailag és tartalmilag egyaránt felülmúl minden előzetes elképzelést.

"Örömmel adjuk hírül, hogy mostantól él a Nágocs SE hivatalos weboldala."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában