Kézilabda

2023.11.20. 15:16

Nem volt ellenszer hazai pályán a NEKA csapataira

A NEKA U19-es együttese a Mosonmagyaróvárt, az U17-es csapata a Kispest gárdáját fogadta a kilencedik fordulóban. Mindkét boglári csapat magabiztosan győzött.

Sonline.hu

Két ponttal gazdagodott a Nemzeti Kézilabda Akadémia leány U19-es csapata, miután az elsőosztályú bajnokság Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában fölényes győzelmet aratott a vendég Motherson Mosonmagyaróvár ellen. A bogláriak kiválóan védekeztek, hiszen mindössze húsz gólt kaptak, s támadásban is nagyon odatették magukat, összesen harminckilenc találatot szereztek. A balatoni lányok a harmadik helyen állnak a tabellán, de ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a második Moyra-Budaörs Handball, s mindössze kétegységnyire vannak az éllovas Győri ETO KC-tól.

 

NEKA–Motherson Mosonmagyaróvár 39–20 (20–11)
Balatonboglár, NEKA Csarnok, 50 néző. Vezette: Bán-Farkas, Székely.
NEKA: Zaj, Szilágyi (kapusok) – Mihály 2, Seres 2, Lavaj 1 (1), Bozsodi, Katona 5, Nagy 3 (1), Szebeni 7, Pálmai 6, Körtvélyesi 3, Molnár 6, Sipos 1, Jelena, Kriston 3. Vezetőedző: Zsadányi Sándor.
Kiállítások: 10, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 2/2, illetve 7/4.

Szilágyi Panna: –A mérkőzésen végig magabiztosan játszottunk, a kiváló helyzetfelismeréseknek és a védekezésnek hála nagy különbséget tudtunk kialakítani, amit a meccs végéig sikerült tovább növelnünk.

*** 

Magabiztos, tizenkét gólos győzelmet aratott a NEKA csapata a leány U17-es kézilabda-bajnokság elsőosztályának Nyugati csoportjában. A boglári lányok a Kispest NKK együttesét látták vendégül a kilencedik fordulóban.

Az első félidőben még jól tartották magukat a fővárosiak, a második játékrészben azonban még egy lapáttal rátettek Siti Beáta tanítványai, támadásban és védekezésben is nagyon feljavultak, így végül fölényes diadalt arattak. A balatoniak ezzel a sikerrel megszilárdították helyüket a tabella élén.

 

NEKA–Kispest NKK 41–29 (19–15)
Balatonboglár, NEKA Csarnok, 50 néző. Vezette: Bán-Farkas, Székely.
NEKA: Krasznay, Paluska, Gyarmati (kapusok) – Tolnai 2, Seres 8, Molnár 5 (3), Boros, Jobbágy 3, Kiss 2, Nagy-Hajdu 3, Katona 3, Nagy 5, Kozma 2, Jelena 6, Grápa 2. Vezetőedző: Siti Beáta.
Kiállítások: 10, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 3/3, illetve 7/5.

Siti Beáta: – A győzelemhez gratulálok, a mutatott játékban több hibát vétettünk, érezni lehetett a heti edzésmunkában is, hogy most fáradtabb volt a csapat. Több gyerekünkre két, néha három mérkőzéses terhelés hárul, számukra mindenképpen jól jön a válogatott hét, kevesebb mérkőzés lesz a következő időszakban.

Tolnai Fanni: – A meccs elején kicsit szétszórtak voltunk, többször engedtük az ellenfelünknek, hogy visszazárkózzon. A védekezésben hamar rendeztük a sorokat és a második félidőben összeállt a támadójátékunk is, így nagyobb előnyre tettünk szert, amit a mérkőzés végéig folyamatosan növelni tudtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában