Labdarúgás

2023.11.05. 17:00

Szögletekkel zárta le a meccset a Rákóczi FC

Háromgólos sikert aratott a Fehérvár FC második csapata ellen a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 14. játéknapján.

Klein Péter Nándor

A több szempontból is rosszul sikerült MOL Magyar Kupa mérkőzés után, hazai pályán szeretett volna visszatalálni a győztes útra a Kaposvári Rákóczi FC, amely a legutóbbi bajnokiján bár lefocizta a Mohácsot, de csak egy pontot szerzett. A helyzetkihasználásban mindenképpen javulniuk kellett a somogyi zöld-fehéreknek, hiszen a legutóbbi négy meccsükön csak egyszer-egyszer vették be az ellenfelek kapuját, hiába volt erre számos lehetőségük. A Fehérvár II. ellen visszatértek a stadionba az ultrák, akik élőképpel is jelezték: a rosszabb periódus ellenére is a mindent megtesznek a csapatért! A zöld-fehérek igyekeztek meghálálni a szurkolást, bátran mentek előre, sorra dolgozták ki az ígéretes lehetőségeket, azonban valami mindig hiányzott az igazán nagy ziccerhez, illetve a vezetés megszerzéséhez. A másik oldalon viszont egy hibát kihasználva helyzetbe kerültek a fehérváriak, de a félidő derekán Ambach Arnold tizenhatméteres átlövését végül magabiztosan védte Horváth Fábián, majd tíz perccel később ugyancsak a kapus jött ki jobban kettejük párharcából. A szünet előtt jegyezhettük fel a legnagyobb hazai lehetőséget, mely végén Mayer Milán tizenhárom méteres lövését védte Gergely Roland.

 

A második félidőben viszont korán góllá érett a Rákóczi akarata: Mayer Milán cselezgetett a tizenhatos vonalánál, addig, amíg lövőhelyzetbe nem hozta magát, s jobb lábbal laposan lőtt a jobb alsóba (1–0). A gól, valamint Bíró Dominik pályára küldése jót tett a találkozónak, melyen megszaporodtak a nagy helyzetek. A Rákóczi vezető találata után ugyanis szinte azonnal egyenlíthettek volna a székesfehérváriak, de Ambach Arnold léc alá tartó lövését szögletre tudta tolni Horváth Fábián. A másik kapu előtt előbb Mayer Milán duplázhatott volna, de Babinszky Bence hiába hozta ziccerbe, közeli lövését ezúttal védte Gergely Roland, erre válaszként pedig Csepregi Barnabás vétette el a kaput tizenöt méterről, nagy helyzetben. Pár perccel később Babinszky Bence is nagyon közel állt ahhoz, hogy kétgólos előnyhöz juttassa csapatát, de ezúttal is Gergely Roland állta a lövés útját, akárcsak Hampuk Ádám két közeli fejesénél. Az utolsó tíz percbe lépve viszont végre lezárta a meccset a Rákóczi: Bíró Dominik szögletét követően Hampuk Ádám csúsztatta meg a labdát, amit Harsányi Dániel csukafejessel továbbított a jobb alsóba (2–0).

Az újabb találat megnyugtatta a hazaiakat, akik ezt kihasználva tovább növelték előnyüket, ugyanis egy újabb jobb oldali szögletet követően ezúttal Szederkényi Ádám fejelt a kapuba (3–0). A Rákóczi pedig így magabiztossá tette a győzelmét.

 

Kaposvári Rákóczi FC–Fehérvár FC II. 3–0 (0–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 230 néző. V.: Kondákor M. (Jakab B., Szabados D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Harsányi D., Gál M. – A. Mazzonetto – N. Mazzonetto (Bíró D., a szünetben), Szederkényi, Horváth B. – Babinszky (Ötvös, a 90. percben), Mayer M. (Hampuk, a 66. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Fehérvár FC II.: Gergely R. – Kiss Á., Horváth G., Husvéth, Kiss M. – Rétfalvi (Bertók, az 55. percben), Molnár Cs. (Kecskés M., az 55. percben) – Csepregi (Lehota, a 80. percben), Ambach (Balogh M., a 72. percben), Berki M. (Balla, az 55. percben) – Menyhárt. Vezetőedző: Imrik László.

Gólszerzők: Mayer M. (a 49. percben), Harsányi (a 84. percben), Szederkényi (a 91. percben).

Sárga lap: A. Mazzonetto (a 66. percben), Ekker (a 68. percben), Hampuk (a 78. percben), illetve Kiss M. (a 67. percben), Kiss Á. (a 76. percben).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában