Röplabda, Magyar Kupa

2023.11.15. 20:50

Tükörsimán, ötvenegy perc alatt jutott tovább a KNRC a kupában

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a női NB I egyik újoncával, a Vidux-Szegedi RSE csapatával találkozott a KNRC. A kaposváriak tükörsimán, ötvenegy perc alatt nyerték a mérkőzést, s jutottak tovább a kupában.

Trancsik Zsanett Kármen

A vasárnapi, Balatonfüred ellen vívott bajnoki után szerdán újra útra kelt a Kaposvári Női Röplabda Club, hogy a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az egyik NB I-es újonc, a Vidux-Szegedi RSE együttesével mérkőzzön meg.

A KNRC ezúttal nem a megszokott kezdőcsapatával állt fel, a keretből amúgy is hiányzott a csapatkapitány, Marta Hurst és a brazil feladó-átló Sara Dias. Kezdőként így Isadora Nicolai, a kapitányt helyettesítő Godó Panna, a sérüléséből visszatérő Lavinia Maiorano, Radnai Luca, az immáron szélső ütőként beálló Caylee Parker és Tóth-Bodovics Hanna lépett pályára.

Több rontással vette kezdetét az első szett, 3–3-as állásnál már négy hibát lehetett feljegyezni. Egy darabig tartotta a ritmust a Szeged, de aztán 8–8 után a kaposváriak zsinórban négy pontot gyűjtöttek, ebből Nicolai két ász értékű nyitást szolgáltatott. Aztán a játszma közepéhez érve egyre jobban kezdett kijönni az osztálykülönbség, újabb négy-nullás sorozatot szórt ellenfelére a vendég gárda. A véghajrában már tíz is volt közte, egy hazai nyitásrontással szettlabdához is jutott a KNRC, melyet Radnai értékesített az ászával, így tizenhat perc elegendő volt a játékrész megnyerésére. A felvonás pontgyárosai Godó és Maiorano voltak, akik ketten összesen tizenegy egységet gyűjtöttek. 

A második felvonásban már 2–2 után beindították a somogyiak a rakétákat, s ezúttal Parker szórta meg a szegedieket két ásszal. Már ekkor ötpontos hátrányban voltak a hazaiak, de sikerült felzárkózniuk kettőre, így Vincent Lacombe a mérkőzés során először kért időt, mely után hamar újra négy lett a különbség. Próbálta felvenni a kaposváriak ritmusát a Vidux, de végig tartani tudta a négy-öt pontos előnyét a somogyi alakulat, s a hajrát is rendre jobban bírta mind fizikálisan, mind mentálisan. Ezúttal Maiorano zárta a szettet, mely ugyancsak nem érte el a húsz percet.

A harmadik játszmában már 1–4-es állásnál kénytelen volt kikérni idejét Andrea Milodanovic. De továbbra is hasonló volt a forgatókönyv, mint eddig; nem könnyítette meg a saját dolgát a Szeged, hiszen nagyon sokat hibázott, a vendégek pedig ezt kegyetlenül ki is használták. 5–8 után Parker vezérletével 6–0-s sorozatot szórtak ellenfelükre a somogyiak, a mérkőzés során egyszer sem inogtak meg, mondhatni hozták a kötelezőt. Az eredményjelző már 11–18-at mutatott, a KNRC pedig zsinórban hét egységet gyűjtött, így aztán a szettet és egyben a mérkőzést megnyerve jutott tovább a Magyar Kupában. Még kiemelendő, hogy a kaposváriak a meccs során összesen tizenhárom ászt szereztek, s egymás után a harmadik győzelmüket aratták.

Vidux-Szegedi RSE–Kaposvári NRC 0–3 (–14, –16, –11)

József Attila Általános Iskola, Szeged, 50 néző. Vezette: Gyulai, Halász.

SZRSE: Bálint 3, Elissa 7, Horváth 4, Kádár 2, Fürdök 1, Lefforge 8. Csere: Nagy-Hegyesi, Kujundzic (liberók), Erdei-Strohner 2. Vezetőedző: Andrea Milodanovic.

KNRC: Nicolai 4, Parker 10, Tóth-Bodovics 12, Maiorano 16, Godó 12, Radnai 5. Csere: Rády (liberó). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában