Labdarúgás

2023.12.09. 13:45

A listavezetőt fogadja az évzárón a kiesés elől menekülő BFC Siófok

Az ötmeccses győzelmi szériában lévő, első helyen álló Nyíregyháza Spartacust fogadja a legutóbbi kilenc bajnokijából hetet elvesztő BFC Siófok vasárnap, 13:00 órakor.

Keszthelyi Zoltán

Ha lesz mérkőzés azok után, hogy már öt találkozót elhalasztottak a fordulóból és mások is mérlegelik ennek lehetőségét. A balatoniakkal ez csak jót tenne, hisz az elmúlt évtized leggyengébb őszét produkálják Dragan Vukmirral a kispadon.

Tíz éve, 2013 nyarán búcsúzott az élvonaltól a BFC Siófok, ám azóta egyszer sem fordult elő a klubbal az, ami most Dragan Vukmir szakmai irányítása mellett, hogy tizenhét forduló után mindössze tizenhárom ponttal álljon a másodosztályban, legyen az tizenhat, tizennyolc vagy épp húsz csapatos. Mindez ráadásul akkor, amikor nyáron négyen is búcsúznak ettől az osztálytól.

A bizalom töretlen Dragan Vukmir iránt, aki a legutóbbi tíz tétmeccséből nyolcon kikapott, a legutóbb az a sereghajtó Credobus Mosonmagyaróvár rúgott hármat a Révész Géza utcában, melynek ez volt az első idegenbeli győzelme! Dragan Vukmir labdarúgói az elmúlt négy fordulóban – Aqvital FC Csákvár (1–0), Szeged-Csanád Grosics Akadémia (0–0), HR-Rent Kozármisleny (7–0), Credobus Mosonmagyaróvár (1–3) – egyetlen találatra voltak képesek. A támadójáték minőségéről mindent elmond, hogy tizenhét fordulóból kilencben lenullázták őket, a Siófok táblát elhagyva 720 perc alatt háromszor tudtak eredményesek lenni, ebből egy öngól volt. Ennél rosszabb, hogy tizenhét bajnokiból kettőt tudtak lehozni kapott gól nélkül.

Mindezek nem sok jót ígérnek a Szpari elleni hazai bajnokira, melyet, ha megrendeznek, akkor az esélytelenek nyugalmával ülhet a kispadon Dragan Vukmir, hisz a listavezető csak egyszer veszített ebben a kiírásban, ötmeccses győzelmi szériában van, a formájukról mindent elmond, hogy a legutóbbi két fordulóban tizenkétszer vették be az Aqvital FC Csákvár (1–7), illetve a HR-Rent Kozármisleny (5–1) kapuját. A nyáron igazolt Géresi Krisztián, Nagy Dominik duó több találatot jegyez, mint a komplett balatoni játékoskeret együtt, köszönhetően annak is, hogy Dragan Vukmir labdarúgóitól az elmúlt négy fordulóban – Csákvár (1–0), Szeged (0–0) Kozármisleny (7–0), Mosonmagyaróvár (1-3) – egyetlen találatra futotta.

Óriási meglepetés, hatalmas bravúr lenne, ha pontot tudna szerezni a BFC Siófok, mely a nyitó fordulóban Nagy és Géresi révén kikapott Balmazújvárosban a piros–kékektől (2–0). Ez a kilencven perc teljesen más lesz, mint a júliusi, hisz balatoni oldalon öten – Nagy Richárd, Polényi, Debreceni, Vágó, Böndi – biztosan nem fognak pályára lépni az akkori kezdőből! A tópartiaknak meglepően jól megy a Révész Géza utcában a szabolcsiakkal szemben, tizenhárom összecsapásból csak háromszor kaptak ki. A legutóbbi kettőt is ők nyerték, három éve termett utoljára babér a Szparinak! Négy éve emlékezetes kilencven percet produkált a két együttes, akkor Gál Istvánnal a kispadon a Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Bora, Jánvári – Horváth A. (Németh J.), Réti – Horváth P., Szakály D., György (Bencze) – Magasföldi (Balogh B.) összeállítású somogyiak ötgólos, kiütéses sikert (6–1) arattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában