Úszás

2023.12.29. 09:31

Budapesten rendezik a rövidpályás úszó vb-t

A World Aquatics és a Magyar Úszó Szövetség véglegesítette a 2024-es rövidpályás úszó világbajnokság dátumait: december 10. és 15. között érkeznek a világ legjobbjai a Duna Arénába.

Sonline.hu

Történelmi esemény lesz a jövő decemberi rövidpályás világbajnokság – Budapest lesz az első a sportág történetében, amelyik a hat diszciplinát felvonultató vizes vb-t, rövidpályás úszó vb-t és junior úszó világbajnokságot is rendezett.

A 2010 óta rendre az év végére időzített úszóshow december 10. és 15. között érkezik a Duna Arénába – a hatnapos viadal a World Aquatics második legfontosabb viadala a „nagy” vb után.

– Budapest rendszeresen a legmagasabb színvonalon rendezte meg az úszóviadalokat, azaz tökéletes záróakkordja lesz ez a világbajnokság annak az esztendőnek, amely oly sok nagyszerű élményt ígér – mondta Huszain al-Muszallam, a World Aquatics elnöke. – Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy Budapestre és a magyar rendezőkre mindig számíthatunk, az úszás iránti szenvedélyünk ugyanaz, akárcsak a Duna Arénát megtöltő közönségé – nem véletlen, hogy úszóink, szövetségeink és a sportág rajongói oly nagy lelkesedéssel fogadták ezt a bejelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában